Anne sütünün iyi geldiği hastalıklar hakkında her geçen gün yeni bir bilgi keşfediliyor. Yeni haber ise anne sütü kansere iyi geliyor ve kanser tedavisinde anne sütü kullanılabilir.

Anne sütü kansere iyi geliyor

Anne sütü besin değeri çok yüksek ve yeni doğan bebeğin hücre yapısına uygun olan tamamen doğal içerikli bir besindir. Anne sütünün besin değerlerinin doğrudan annenin tükettiği gıdalar ile bağlantılı olduğunu unutmamak gerekir. Son yıllarda hakkında en çok araştırma yapılan maddelerden biri olan anne sütü hakkında yeni bir bilgi keşfedildi.

Anne sütü kansere iyi geliyor | 1

İsveç’teki Lund Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre anne sütünün içerisindeki “Hamlet” isimli bir maddenin zaman içerisinde kanserli hücrelerin ölümüne yol açtığı açıklandı. “Alphalactalbumin” isimli bir proteinin kanser hücreleri ile savaştığı açıklandı. Henüz araştırma aşamasında olan bu maddenin zaman içerisinde yeni özelliklerinin bulunacağı duyuruldu.

Anne sütünün yarar sağladığı bir çok hastalığın yanı sıra uzun süreli araştırmalar ile kansere çözüm olabileceği konusunda tıp dünyasında umut oluştu.