Bebeğinizle seyahate çıkarken düşünmeniz gereken ufak detaylar, sizi tatil yapma konusunda biraz zorluyor olabilir. Zaman farkından dolayı bozulan uyku düzeni, yolda değiştirilmesi gereken bebek bezleri, ihtiyaçları karşılamayan otel odaları ve benzeri sorunların üstesinden gelebilmenizi sağlayacak tüyolarla seyahatinizi çok daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Hemen Eşyalarınızı Yerleştirin

Bavul yaparken hazırlayacağınız bir liste, unutulmaması gereken eşyaları size hatırlatması açısından ne kadar önemliyse tatil yapacağınız yere varır varmaz bavulunuzu açıp düzeninizi kurmanız da o kadar önemlidir. Yerleşirken eşyalarınızı evinizdeki düzene yakın şekilde organize ederseniz tatilinizi daha rahat geçirebilirsiniz.

Bir Oyun Alanı Yaratın

Kalacağınız odada bulduğunuz alçak bir rafa, bebeğinize okuyacağınız kitapları ve bebek oyuncaklarını yerleştirerek ortama hem ev havası katıp dağınıklıktan kurtulur hem de ihtiyaç anında kolayca bir oyuncak seçip bebeğinizi oyalayabilirsiniz.

Kendi Mutfağınızı Oluşturun

Odanızda bir mutfak olmayabilir ama lavabo varsa hemen yanına biberon, mama, havlu, atıştırmalıklar ve deterjan yerleştirebilirsiniz. Bu sayede hem bebeğiniz hem de aileniz için ufak bir mutfak yaratmış olursunuz.

Uyku Düzenini Bozmayın

Bazı bebekler, tatilde taşıması kolay olur diye yanınıza aldığınız hafif ve yer kaplamayan bebek arabalarında ya da odadaki yatakta uyuyamaz. Tatilinizi bebeğinizi uyutmaya çalışarak odada geçirmek yerine uyku saatlerinde bebek arabasıyla yürüyüşe çıkın. Eğer bebeğiniz bebek arabasında uyumuyorsa ana kucağı gibi pratik bir aparat da kullanabilirsiniz. Arabayla geziyorsanız da gideceğiniz yer ile kaldığınız otel arasındaki yolculuk zamanını bebeğinizin uyku saatlerine denk getirebilirsiniz. Böylece yolculuk daha rahat ve sessiz geçer.
Bunların yanı sıra yorgun hissettiğiniz zamanlarda bebeğiniz uyurken siz de ufak şekerlemeler yapabilirsiniz. Unutmayın, siz ne sağlıklı ve enerjik olursanız bebeğinizle ilgilenmeniz de o kadar kolaylaşacaktır.

Rutininizden Şaşmayın

Evinizde bebeğinizle oluşturduğunuz düzenden şaşmamaya çalışın. Rutininizde uyku öncesi bir duş, uyku sonrası dışarda bir yürüyüş ya da mama yedirirken müzik dinlemek varsa aynı şekilde devam edin. Eğer bebeğiniz evdeyken kendi odasında uyuyorsa tek oda yerine süit tipi bir oda tutarak bebeğinize alıştığı ortamı yaratın. Evinizde balkon varsa ve bebeğinizle balkonda vakit geçiriyorsanız tatil odanızı da ona en yakın şekilde seçin. Çünkü bebekler rutinlerinden çıktıkları zaman huzursuzluk hissedebilirler.

Yemek Saatine Dikkat Edin

Eşinizle akşam romantik bir yemek yemek istiyor olabilirsiniz. Ancak akşam yemeklerini erkene alarak restoranları boş yakalamanız mümkün. Bu sayede hem rahatça yemeğinizi yersiniz hem de bebeğinizin karnını doyurabilirsiniz. Ayrıca her yerde emzirmeye hazırlıklı olun. Emzirme, bebeğe huzur verdiği gibi anneyi de rahatlatan en doğal beslenme yoludur. Bebeğinizi emzirmeye devam ediyorsanız tatilde de bu rutini koruyun.

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/bebek-anne