Bebeklerde ek gıdaya geçiş süreci ne denli sağlıklı bir biçimde olursa çocukların ilerleyen senelerde daha düzgün bir beslenme alışkanlığı kazanacağı dikkate alınmalıdır. Bebeklerin sağlıklı bir şekilde yetişebilmeleri için en az 6 ay boyunca ve ideal olarak da 2 sene boyunca anne sütü içmeleri gerekmektedir. Anne sütü ile beraber çocukların organ gelişimlerinden tutun bağışıklık sistemlerine kadar birçok noktada geniş çaplı bir gelişim meydana gelecektir.

Bebekler Anne Sütünden Ek Gıdaya Nasıl Geçmelidir? | 1

  • Bebeklerde besin alerjisi konusunda tam da bu noktada bilgi sahibi olacaksınız. Bebeğinizi anne sütü ile beslerken beslenme alışkanlıklarınız ile alakalı herhangi bir sorun meydana gelmeyecektir.
  • Fakat yavaş yavaş bebeklerin yemek alışkanlıkları yetişkinlerin besinlerine döndüğü zaman alerjenler de kendini gösterecektir.
  • Bebeklerde beslenme sistemi oldukça dengeli ve akıcı olmalıdır. Ancak bu biçimde ilerleyen senelerde ne sindirim sistemi ne de genel sağlığı ile alakalı bir sorun yaşamayan çocuk yetiştirebilirsiniz.

BLW Nedir?

Ek gıdaya geçiş söz konusu olduğu zaman son senelerin olmazsa olmazı BLW hakkında da fikir sahibi olunması gerekmektedir. Bebek liderliğinde beslenme olarak tanımlanabilecek olan bu yöntem çocukların kendi besinlerini aynı yetişkinler gibi sorunsuz bir biçimde yemelerini mümkün kılmaktadır. Daha detaylı öğrenmek için; Ek Gıdaya Geçişte BLW Yöntemi Tıklayın !

Bebeklerde Beslenme ve Gelişim İlişkisi

Bebeklerde boy kilo konusunda inceleme yapıldığı zaman beslenme düzeni kusursuz olan çocukların boy ve kilo konusunda çok daha ön planda olduğu görülmektedir. Beslenmesi zayıf olan bebeklerde boy ve kilo dengesi yaşıtlarının gerisinde kalmaktadır. Bu süreçlerde uzman görüşlerini almanız sizin için çok daha faydalı olacaktır. Bebekler için boy kilo çizelgesi için Tıklayın !

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı? Tıklayın !

Bebeklerde Ek Gıda Listesi için Tıklayın !

Ek Gıdaya Geçiş Hakkında Herşey için Tıklayın !

Anne sütünü arttıran çay tarifi için Tıklayın !