4 Ay aşısından sonra ateşlenme normal midir sorusu, birçok ebeveynin aklını kurcalamaktadır. Herkes çocuğuna büyük bir özen ve önem gösterir. Çocukların korunmaya en muhtaç olduğu dönem de bebekliktir. Bebekliğin belirli safhalarında çocuğunuzun sağlığı için aşı yaptırmak önemlidir. Bebeğiniz 4 aylık olduğunda da beşli karma aşısının 2.dozu yapılmaktadır. Bebeğiniz iki aylıkken DaPT-IPA-Hib, Rotavirüs, Pnömokok gibi aşılar yaptırdıysa, 4.ay bu aşıların 2.dozunu vurulmalıdır. Ancak 3. Ayda aşı yaptırıldıysa 4.ay aşı yaptırmaya gerek kalmayacaktır.

4 Ay Aşısının Bebekler Üzerindeki Yan Etkileri:

4 ay aşısı ateş yapar mı sorusu en sık duyulan sorulardan biridir. 4.ay aşısından sonra bebeğinizde görülen kızarıklık, şişkinlik, ateş yükselmesi gibi yan etkiler görülebilir. Bu etkilerin birçoğu normaldir ancak etkilerde bir anormali olduğunu görüyorsanız, doktorunuza başvurmanız en doğrusu olacaktır. Bebeklerde 2 ay aşısı yan etkilerinin yanı sıra 4 ay aşısında daha fazla etki görülebilmektedir.

4.ay aşısı ateş yaparmı

4.ay aşısı ateş yaparmı

4 Ay Aşısından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler:

4.ay aşısından sonra banyo yaptırılmalı mıdır gibi sorular da sık sık sorulmaktadır. Ancak bilinmelidir ki verem aşısı haricinde diğer aşılardan sonra çocuğun banyo yapmasında herhangi bir sıkıntı yoktur. Bunun yanında, yan etki olan ateşlenme genellikle 24 saat görülür en fazla 72 saate kadar uzar. Ateş 39 ve üzerinde değilse, 72 saatten önce de sonlanırsa korkulacak bir şey yoktur. Ancak yine de anormal durumlar sezildiğinde doktorunuza başvurmalısınız.

Bebeklerde Aşılanma ve Aşı Sonrası Süreç Tıklayın !

Bebeklerde Aşı Sonrası Yükselen Ateş Ne Kadar Sürer? Tıklayın !

Bebeklerde 2 Ay Aşısı Sonrası Ateşlenme Tıklayın !

Bebeklikten Çocukluk Dönemine Geçerken Ortaya Çıkabilecek Rahatsızlıklar Tıklayın !

Bebeklerde Boğaz Ağrısı ve Balgamlı Öksürük Tıklayın !