Bebeğinizin cildindeki sivilcelerden mi muzdaripsiniz, o zaman size önerimiz, bebeklerde akne tedavisi nasıl yapılır? makalemizdeki önerileri uygulamanız.
Bebeklerde sivilce oluşumunun çeşitli nedenleri vardır, bunlardan biri de annesinden süt yoluyla aldıkları hormonlardan kaynaklıdır. Bebeklerde en sık görülen sivilce çeşidi isilikler ve beyaz sivilcelerdir. Yanakta, alında, çenede görülebilirler.
Bebeğinizin cildi kırmızı, iltihabik ve tahriş görünüyorsa derhal bir doktordan yardım almalısınız.

Bebeğinize ılık bir duş aldırın ve enfeksiyonlu bölgeleri anti bakteriyel mendillerle silin, böylece iltihabın diğer yerlere yayılmasını önlemiş olursunuz.
Her türlü kimyasal krem ve losyondan uzak durup, bebeğinizin cildinde akneli olan yerlere hindistan cevizi gibi doğal yağlar sürün.
Bebeklerin cildi hassas olduğundan ve en küçük şeyden etkilenebildiğinden size önerimiz mümkün mertebe çamaşırlarınızı organik doğal çamaşır tozları ile yıkayın ve bebeğinize giydireceğiniz kıyafetler pamuklu giysilerden oluşsun.
Bebek pudraları cildin kuruluğunun devamını sağlayarak bebeğinizin tenini enfeksiyona neden olan mikroplardan koruyabilir.
Şayet size bildirdiğimiz tavsiyelerden sonuç almazsanız, derhal bir cildiye uzmanına gitmenizi öneririz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.