Bebeklerde ek gıdaya geçiş ebeveynler için mutlu ve güzel bir süreçtir, bebeğinizin artık bebeklikten çocukluğa geçmeye, büyümeye başladığını gösterir.
Bu güzel dönem bazı soruları da beraberinde getirir, bebeğe neler yedirmeli? neler alerjiye neden olur? nelerden uzak durmalı vb. Bebeklerde alerji hakkında herşey makalemizde bu sorulara cevap verdik. Bir çok anne baba çocuğundaki gıda alerjisinden muzdariptir. Her 100 çocuktan 4’ünde bazı gıdalara karşı alerji görülür.

Gıda alerjisi, bedenin, herhangi bir yiyeceği tükettiğinde sanki zararlı bir şey yemiş gibi savunma mekanizmasını devreye sokmasıdır. Vücut alerjik reaksiyonu tetikleyen maddeyle savaşır.
Yanlış ve hatalı bir savunma mekanizması geliştirir.

Bebeklerde Ve Çocuklarda Alerjiye Neden Olabilen Yiyecekler
İnek sütü
yumurta
yer fıstığı
soya
buğday
Kuruyemiş (Örneğin badem, ceviz ve kaju fıstığı vb)
balık
kabuklu deniz ürünleri

Bebeklerde Alerji Hakkında Herşey İçin Tıklayınız

Gıda alerjisinin belirtileri
Kurdeşen
Yüz, bacak veya kol şişmesi
Kaşıntı
öksürük
Nefeste sorun
hırıltı
Boğazda sıkışma
Burun akıntısı veya tıkanıklığı
Ağız çevresinde kırmızı döküntüler
ishal
Karın ağrısı
Bulantı veya kusma
bayılma

Bebeklerde ve Çocuklarda gıda alerjisine neden olan yiyeceklerden uzak durarak ve bir üniversite hastanesine gidip alerji testi yaptırıp tedavi olarak, derdinize derman bulabilirsiniz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.