Bebeklerde basur sorununun aşılması için kesinlikle beslenme düzenine dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle anne sütü ile beslenen bebeklerin kabızlık gibi sorunları varsa annenin yedikleri ile alakalı sorunların olduğunun farkında olmalısınız. Annenler sıklıkla tükettikleri besinlere odaklanarak hangisinin bu tip bir sorun yarattığı ile alakalı inceleme yapabilir.

Bebeklerde besin alerjisi sorusu ise ek gıdaya geçilmesi ile beraber daha belirgin bir hal almaktadır. Özellikle süt ve süt ürünlerine alerjisi olan bebeklerin günlük hayatlarının bu alerji durumundan direkt olarak etkilendiği de eklenmesi gereken detaylardandır.

İdeal Beslenme Planı: Besin alerjisi konusunda zaman içerisinde çocuğunuzu tanıyarak ona daha dengeli ve zarar vermeyecek bir besin menüsü hazırlayabilirsiniz.

Bebeklerde dizanteri sorunu ise beslenme sistemi ile yakından ilişkilidir. Özellikle su ile geçen bir hastalık olan dizanteri steril olmayan yerlerde daha büyük bir yaygınlık kazanmaktadır. Bu yaygınlığın en aza indirilmesi için içilen suların kaynatılması ya da bebeğin tükettiği besinlerin iyi bir şekilde yıkanması uygulanabilecek önlemler arasında yer almaktadır.

Bebeklerde Sıklıkla Görülen Rahatsızlıklar | 1

Solunum Yolu Hastalıkları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bebeklerde balgamlı öksürük özellikle salgın hastalıkların sıklaştığı kış aylarında yoğunlukla görülmektedir. Hele ki doktorlar tarafından bu balgamın söktürülmesi için özel olan ilaçlardan önerildiyse çocukların neredeyse öksürükten boğulma raddesine gelebileceği bilinmektedir. Bazı doktorlar çocukların rahatlaması için balgam söktürücü önerirken bazıları da bu tahrişin yatışması için yumuşatıcı ilaçlar önermektedir.

Bebeklerde bronşit neden olur ve nasıl geçer sorular da hastalık aşamasında dikkatle incelenmelidir. Bronşit özellikle nemli olan evlerde kendini tekrar etmektedir. Bu nedenle hem genetik hem de çevresel boyutunun olduğu görülmektedir.

Bebeklerde Gaz Sancısı Ve Rahat Uyuması İçin Bebeklere Anason Çayı Verilir Mi? Tıklayın !

Bebeklerde Bronşit ve Soğuk Algınlığı Tıklayın !

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Tedavisi Tıklayın !

Bebeklere Rezene Çayı Verilir Mi? Rezene Çayı Bebeğe Nasıl Verilir? Tıklayın !