Bebeklerin el ve ayak tırnak batmaları engellemek için bazı püf noktalarını sizinle paylaştık. Bebeklerde tırnak batması Yazımızın içinde ayrıca bebek tırnağı nasıl kesilir hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bebeklerde Tırnak Batması ve Tırnak Kesimi

Bebeklerde tırnak batması can yakıcı bir durum olduğu için huzursuzluğa ve ağlamalara neden olabilir. Bunun önüne geçebilmek için yapmanız gerekenlerde ilk olarak doğru tırnak kesimi yapmanız gerekiyor.

Bebeklerde Tırnak Batması ve Tırnak Kesimi | 1

Bebeklerde Tırnak Kesimi

Tırnak kesme, bebekleri rahatsız edebilecek bir işlem olduğu için genellikle karnı tokken yapmanız daha uygun olacaktır.

Bebeklerin tırnaklarını 2 haftada bir kesmeniz gerekir. Uzun tınaklar hem bebeğin kendisini çizmesine hemde içerisinde bakteri birikmesine neden olur. Bu durum tırnaklar hızlı uzuyorsa değişebilir. Daha sık kesebilirsiniz.

Bebekler için kullanılan tırnak makaslarından almanız gerekir. Bunun yanında tırnalarda kalan ve bebeğin cildini çizmesini engelleyen kağıt törpülerde kullanabilirsiniz.

El tırnaklarını oval bir şekilde ayak tırnaklarını ise düz bir şekilde kesmeniz gerekiyor. Böylece batmaların önüne geçmiş olursunuz.

Tırnak Batması Oluştuysa

Öncelikle tırnak batması varsa çok sıkı çorap yada ayakkabı giydirmeyin.

Yara haline gelmiş bir durum varsa mutlaka antibakteriyel krem uygulayın.

Eğer durum ilerlemiş bir haldeyse ılık su içerisinde her gün 5 dakika bekletin. Sonrasında antibakteriyel losyonlar ile durulayın.

İrinli bir hale geldiyse çorap kullanmayın. Pamuklu bir bez yardımı ile antibakteriyel krem yada losyon sürüp parmağı sarın.

Tırnak batması sorunu  bir hafta içerisinde geçmezse bebeği doktora götürün.