Bebeklerin özellikle bağışıklık sistemlerinin tam olarak oturmamış olduğu dönemlerde kan değerlerinde ani dalgalanmalar meydana gelebilmektedir. Bebeklerde ck değeri seviyesi ile alakalı olarak dikkate alınması gereken noktalar şu biçimde sıralanmaktadır;

  • Ck olarak adlandırılan madde kreatin kinaz olarak nitelendirilmektedir.
  • Bu değerlerin çok yüksek çıkması direkt olarak kas hastalıklarının bir habercisi olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Bebeklerde kan değerlerinin ve idrar örneklerinin ne denli önemli olduğu bu şekilde karşımıza çıkmaktadır.
  • Enzimlerin net olarak çalışmaması ya da yüksek oranda çalışması beyinde ve kas sisteminde sıkıntılar meydana getirebilmektedir.
  • Çocuklarda huzursuzluk ve sebepsiz ağlamaların kas sıkıntıları ile de bir araya geldiği zaman anne babalar tarafından görmezden gelinmemesi gerektiği de belirtilmelidir.

Bebeklerde d vitamini de en az bu değer kadar önem arz etmektedir. Hatta yetişkinlerde ve hamile kadınlarda da eksikliği söz konusu olduğu zaman büyük sıkıntılar ortaya çıkabilmektedir. Hem bebeklerin hem de annelerin bu konuda gerekli tahlilleri tamamlaması gerekmektedir.

Bebeklerin Tedavi Süreçleri ve Hastalıkları ile Alakalı Bilinmesi Gerekenler Nelerdir? | 1

Bebeklerde Demir Eksikliği

Bebeklerde demir ilacı kullanımı bebeklerin en azından belirli kan değerlerinin daha üst bir seviyeye çıkmasını mümkün kılmaktadır. Tabi ki bunun için uzmanlar tarafından belirli kan testlerinin yapılması gerekmektedir. Bebeklerde beslenme sorunları baş gösterdiği zaman demir, kalsiyum ya da kan hücrelerinde sıkıntılar meydana gelebilmektedir.

Bebeklerde aft demir eksikliği sonucunda da meydana gelebilmektedir. Ağızda meydana gelen bu yaralar oldukça küçük olsa da çocuklara büyük acı verebilmektedir.

Bebeklerde Gaz Sancısı Ve Rahat Uyuması İçin Bebeklere Anason Çayı Verilir Mi? Tıklayın !

Bebeklerde Bronşit ve Soğuk Algınlığı Tıklayın !

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Tedavisi Tıklayın !

Bebeklere Rezene Çayı Verilir Mi? Rezene Çayı Bebeğe Nasıl Verilir? Tıklayın !