Çocuğun zeki olması için yapılacak şeyler vardır. Çocuğun zeki olması için yazımızdaki bu bilgileri uygulayarak zeki bir evlada sahip olabilirsiniz.

Çocuğun Zeki Olması İçin

çocuğun zeki olması için

çocuğun zeki olması için

Zeka Oyunları Satranç, bulmacalar, scrabble, bilmeceler, hafıza kart oyunları vb oyunlar zihinsel jimnastik gerçekleştirirler ve çocuğun zeka gelişimi için harika yöntemlerdir. Bu tür oyunlar hem eğlencelidir hem de çocuğun problem çözme, stratejik düşünme yeteneklerini geliştirir. Çocuklarınızla sık sık bu oyunları oynayarak onların zeka gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

çocuğun zeki olması için

çocuğun zeki olması için

Sağlıklı Beslenme Fazla şekerden, trans yağlardan, fast fooddan çocuğunuzu uzak tutup, ona besleyici gıdalar vererek, çocuğun zihinsel ve motor gelişiminde mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz Çocuklarda vitamin eksikliği beyin gelişimini olumsuz etkiler, zekayı düşürür. Araştırmalar, yetersiz beslenen çocukların hastalıklara daha sık yakalandıklarını, okul başarısı konusunda da akranlardan gerilerde olduklarını gösteriyor. Çocuğun zeki olması için günlük beslenmesine çok dikkat edin.

Çocuğun Zeka Gelişimine Katkısı Olan 10 Besin yazımızı okumak için tıklayınız

çocuğun zeki olması için

çocuğun zeki olması için

Spor Illinois Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan çalışmalar, spor yapmak ve okuldaki başarı arasında güçlü bir bağ olduğunu gösteriyor. Çocuğunuzu muhakkak küçük yaştan itibaren spora yönlendirin. Spor yapmak onu kötü alışkanlıklardan koruyacak, analatik düşünme yeteneğini geliştirecektir.

Anne Sütü Anne sütü beyin gelişimine katkısı olan gıdalardandır. Araştırmalar, anne sütünün bebeğe pek çok yararı olduğunu göstermiştir. Bebeğin temel besin öğesini sağlar, onu enfeksiyonlardan korur. Danimarkalı araştırmacılar anne sütünün çocuğu sağlıklı yaptığını zekasını da artırdığını bildiriyorlar. Çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel sağlığına yatırım yapmak istiyorsanız  çocuğunuzu en az 6 ay emzirin. 2 yaşına geldiğinde emzirmeyi bırakın.

çocuğun zeki olması için

çocuğun zeki olması için

Okumak Kitap okumak zihni melekeleri arttırır, kıvrak bir zekaya eriştirir, beyni hantallıktan kurtarır. İnsan hangi organını çalıştırırsa o azası kuvvetlenir. Basketbol oynayanın boyu uzar, halter kaldıranın pazıları gelişir. Kitap okuyanın da beyni gelişir, her şeyi daha çabuk kavrar. Çocuklarınızı kütüphaneye üye yaparak, düzgün kitaplar okuduğunda onları överek okuma konusunda teşvik edebilirsiniz. Marifet iltifata tabidir. İltifat alan çocuk güzel bir şey yaptığını düşünüp o alışkanlığına devam eder.

çocuğun zeki olması için

çocuğun zeki olması için

Teşvik Uzmanlar çocuklarının merak duygularını tatmin eden, onların sorularını bıkmadan usanmadan cevaplayan, evlatlarını yeni şeyler öğrenmeye teşvik eden ebeveynlerin çocukların zekalarını güçlendirdiklerini bildiriyorlar. Onlara makul sorular sorup cevaplarını isteyerek, beraber eğitim gezilerine çıkarak çocuğunuzun beyin gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Ne kadar çok ileti alımı, o kadar zeki çocuk demektir.

çocuğun zeki olması için

çocuğun zeki olması için

Kahvaltı Mühim Yapılan araştırma ve deneyler gösteriyor ki kahvaltı etmek hafıza, konstrasyon ve öğrenmeyi geliştiriyor. Kahvaltı etmeyen çocuklar kahvaltı edenlere nazaran daha agresif, sinirli ve daha yavaş hareket eden bireyler oluyorlar. Çocuğun zeki olması için kahvaltısını muhakkak yaptırttın.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.