Çocukların havuzdan mikrop kapmasını önlemek için mutlaka, güvendiğiniz, bakımları ve temizliği sürekli yapılan bir havuzu tercih etmelisiniz. Çocukları havuzdan mikrop kapmasını engelleme yöntemleri arasında en iyisi bu olsa da, bazen havuzun bakımı ve temizliği yapılsa da çocuklar havuzdan enfeksiyon kapabiliyor. Bu yüzden de çocuğu havuz enfeksiyonlarından korumak için başka yöntemler gerekiyor. Çocuğu havuz enfeksiyonlarından koruma yolları aşağıda belirtilmiştir.

Çocuklar Havuz Enfeksiyonlarından Nasıl Korunur? | 1

  • Çocuğunuzun gireceği havuz tamamen berrak olmalı ve suyun dibi açık bir şekilde görülmelidir.
  • Havuzun bakımları ve temizliğinin yapıldığından emin olun. Çocuğun gireceği havuzdaki suyun pH değeri 7.2 ile 7.8 civarında olmalı, suyun klor oranı da en düşük 1 ppm olması gerekmektedir.
  • Çocuk havuzdan çıktıktan sonra kulakları havlu yardımı ile çok iyi bir şekilde kurulanmalıdır. Çocuğun başı sağa ve sola yatırılarak, tüm su temizlenmelidir.
  • Çocuk tek seferdeki havuzda geçireceği süre en fazla 1 saat olmalıdır. 1 Saat dolduktan sonra çocuk havuzdan çıkarılıp, dinlendirilmeli, bol bol su içirilmelidir.
  • Çocuğun, havuzda yüzerken, suyu ağzına almamasına dikkat edin. Kesinlikle bunu yapmamalıdır.
  • Çocuğun bir yarası varsa havuza girmesi yasaktır.

Çocuk Havuzda Ne Kadar Süre Kalmalı?

Çocuğun havuzda kalacağı süre maksimum 1 saat olmalıdır. 1 Saat süreden sonra çocuk yeterli miktarda sıvı almalıdır. Aksi takdirde, sorunlar çıkabilir.

Çocuk Şişme Havuza Girebilir mi?

Şişme havuzlar, bazı eğitim kurumlarında tercih edilir ve birden fazla çocuk bu şişme havuza girer. Bu çocukların enfeksiyon kapma ihtimalini arttırır. Bu durum sadece eğitim kurumlarında değil, birden fazla çocuğun girdiği her şişme havuzda aynıdır. Çocuk, şişme havuza girmeden mutlaka temizlenmeli, bezi varsa değiştirilmelidir. Eğer çocuk altına yaparsa, şişme havuz derhal boşaltılıp, temizlenmeli ve güneş yardımı ile 4-5 saat kurumaya bırakılmalıdır. Aksi halde çocuk şişme havuz enfeksiyonu kapabilir.

Kızım havuzdan mikrop kaptı, yüksek ateş ve heryeri aft Tıklayın !

Havuza girmeden önce bir kez daha düşünün Tıklayın !

Hamileler bu haberi okumadan havuza girmemeli. Tıklayın !