Günümüz eğitim sisteminde çocuklar el yazısı ile yazıyor. Çocuklara kolay el yazısı öğretme yöntemleri nelerdir. Çocuğu yazı yazmak istemiyor ise neler yapabilirsiniz. Ek bilgi olarak el yazısı kalkıyor mu? yada ne zaman kalkacak?

Çocuklara Kolay El Yazısı Öğretme Yöntemleri

Çocukların minik elleri yazı yazarken çabuk yorulur. Bunun dışında çocuklar 1. sınıfta anaokulu yada kreşteki gibi oyun üzerine eğitim almadıkları için çabuk sıkılırlar. Yapmanız gereken çok zorlamadan çocuğu dinlendirerek yazı yazmasını beklemek olmalıdır. Çocuklara yazı yazdırırken 10 dakikalık aralar verin. Uzun süren aralar olmamasına özen gösterin.

El yazısı çocukların matematik zekalarının gelişmesine katkı sağlar. Okumayı öğrenmesini kolaylaştırır. İlerleyen yıllardaki okul başarılarını olumlu etkiler.

Çocukların el yazısı yazmasını ve yazarken elinin çabuk yorulmasını engellemek için el egzersizleri yaptırmanız gerekir.

Çocuklara Kolay El Yazısı Öğretme Yöntemleri | 1

El Egzersizleri

Oyun hamurlarından şekil yapma,

El bantlarıyla açma ve germe,

Çamaşır mandallarını kumaşa tutturma,

Makas kullanabilme,

Delgeçler ile kağıt delme

Ataç kullarak kağıtları tutturabilme,

Çocuklara basit ev işleri yaptırabilirsiniz,

Tenis, basketbol gibi el becerisine yönelik sporlar.

El Yazsısı Ne Zaman Kalkacak

Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya hesabından 2017 -2018 yılı eğitim öğretim döneminde el yazısı yerine dik temel harflerle eğitimin devam edeceğine yönelik  açıklama yapmıştır.