Çocuklar hastalık sürecinde hassas oldukları için ilaç içmek istemezler. Çocuklara kolay ilaç içirme nasıl olur? Şurup yada hap içirme nasıl olmalıdır?

Çocuklar yetişkinler gibi ilaçları kullandıklarında iyileşeceğini bilmedikleri için ilaç içirmek aileler için büyük bir sorun olabilir. Hasta olan çocuk daha çok ağlamaya ve huzursuzlanmaya başlar. Bir çok ilacın tadı çocuklara hitap etmediği için durum daha fazla zorlaşır. Çocuğunuza kolay ilaç içirmek için bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Kullandığınız ilacın bu yöntemler ile verilip verilemeyeceğini doktorunuza sormayı unutmayın.

Çocuklara kolay ilaç içirme sırları | 1

Çocuklara kolay ilaç içirme sırları

Huzursuzsa Sakin Yaklaşın
Çocuk sizin ilaç içirirken zorlanacağınızı görürse daha fazla huzursuzlanacaktır. Bu durumu engellemek için ise yapmanız gereken ona rahat yaklaşın. Yaşı sizi anlayabilceği kadarsa ona durumu anlatı. Eğer çok küçükse ona gülerek yaklaşın.

Yemekler İle Karıştırmayı Deneyin
Bu yöntemi doktorunuza danışmadan denemelisiniz. Bazı ilaçların etkisinin bu şekilde azalabileceğini unutmayın. İlacı sevdiği bir meyve suyu ile karıştırıp verebilirsiniz.

Aralıklara Bölün
Çocuk tablet şeklinde olan ilaçları yutmakta zorlanıyorsa yapmanız gereken tableti birkaç parçaya bölün. Bu şekilde çocuğunuza verin. Şurup vermek için ise birkaç dakika arayla verin. Eğer şurup içerken çocuk sorun yaratıyorsa en doğru yol ölçüyü tek seferde vermek olmalıdır.