Meyveler, içeriğindeki çeşitli vitamin ve minerallerle sağlığımız için çok önemli yiyeceklerdendir. Meyve yemeyen çocuğa ne yapmalı? makalemizde çocuklarınızın meyve yemelerini sağlayacak bazı önerilere yer verdik.

1- Kendinize göre sunum şekilleri geliştirin, meyveden ev, araba, vb dilediğiniz şekiller yapıp, meyve yemeği eğlenceli ve zevkli bir hale getirebilirsiniz.

2-Çocuğunuz meyve sevmiyorsa, meyvenin suyunu sıkın, yahut komposto olarak kaynatıp suyunu öyle içirin, böylece meyve yemese de meyvedeki vitaminleri almış olacak. Yalnız bunu yaparken meyvenin posalarının bir kısmını da içinde bırakin ki çocuğunuz meyvenin liflerinden de faydalansın.

3- Çocuğunuzla meyve sunumlarını birlikte hazırlayın, çok yorulduk yemeği hak ettik deyip öyle ikna edebilirsiniz.

4- Çocuğunuz yoğurt, kurabiye vb yiyecekler seviyorsa bunların içine meyve parçacıkları eklemek de alternatifler arasındadır.

5-Çocuğunuzun arkadaşlarını eve davet edip meyve partisi verebilir, böylece hem çocuğunuzun meyve yemesini sağlayıp hem de sevap kazanabilirsiniz.

6-Bahçeli bir evde oturuyorsanız süper! çocuğunuzla bahçeye çıkın ve ağaçları sulayın, emek verdiği ağacın meyvesini yemek çocuğunuzu mutlu edecektir.meyve_yemeyen_cocuga_ne_yapmali (1)

7-Çocuğunuz meyve yemeye üşendiği için yemeyebilir, o zaman nar, portakal gibi yemesi zahmetli olan meyveleri dilimleyip, hazırlayıp öyle sunmanız sayesinde çocuğunuza meyve yedirebilirsiniz.

8-Meyveleri farklı tatlarla sunabilirsiniz mesela çeşitli meyveleri karıştırıp meyve kokteyli yapmak, elmayı rendeleyip içine toz tarçın katmak gibi.

9-Sözünüzün tesir etmesi için öncelikle söylediğiniz şeyi sizin yapmanız gerek. İşte bunla ilgili bir hikaye zamanın birinde mutlu mesut yaşyan bir aile varmış, kader bu ya ailenin küçük oğullar hastalanmış mutluluklarını gölge düşmüş , tabipler çocuğun hastalığı baldan oluyor, balı çok tüketmesi onu hasta etmiş demişler, gel zaman git zaman anne babası çocuklarını bir türlü bal sevdasından vazgeçirememiş, en sonda zamanın çocuğu bilginene götürmüşler, bilgin çocuğa ve babaya şöyle bir bakıp, 40 gün sonra gelin demiş, baba ve oğlu çaresizce orayı terk edip 40 günün geçmesini beklemişler.
Süre dolduğunda çocukla babası tekrar bilginin karşsındaymış ve bilgin çocuğa dönüp şöyle demiş “bir daha bal yeme evladım”, babası bu söze şaşırmış, 40 gün bizi bunu söylemek için mi beklettiniz diye bilgine sormuş bilgin, evet çünkü vücuda giren her lokma can olur, kan olur, 40 gün sürer bedenden tasfiye edilmesi, kendim de balı seven ve her gün yiyen biriydim, sözümün tesir etmesi için bedenimden balın gitmesini bekledim, umut ediyorum ki çocuğunuz artık bal yemeği bırakacaktır, tam da bilginin dediği gibi olmuş, çocuğun bala sevgisi bitmiş.
Siz sık sık meyve yiyen ve meyve seven biriyseniz sözünüz çocuğunuza tesir edip muhtemelen meyveye zamanla alışacaktır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.