Uzmanlara göre çocuklarda bitki çayı tüketimi konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar var

Son yıllarda çocuklarda bitki çayı tüketimi hızla artıyor. Çoğu anne-baba çocuğu huysuzlandığında, uyumadığında ve gaz problemleri olduğunda hemen bitki çayı vermeyi tercih ediyor. Bitki çaylarının zararsız olduğu düşünülüyor ancak bilinçli tüketilmediğinde çocukta bazı yan etkiler görülebiliyor.  Uzmanlar bitki çaylarının bilinçsizce çocuklara verilmesi konusunda anneleri uyarıyor.

Doğadaki doğal ve bitkisel olan her şey zararsız değildir. Kültürümüz bitki çaylarının zararsız olduğu kanısındadır. Bu nedenle çocuklara sık sık verilmekte. Bu son derece tehlikelidir. Çoğu bitki ilaç yapımında kullanılsa dahi çocuklarda ciddi yan etkilerine sahip.

'Su' yerine 'bitki çayı' tercih edenler dikkat!

İşte çocuğunuza bitki çayı hazırlarken dikkat etmeniz gerekenler:

-Çocuğunuza verdiğiniz bitki çayını doktora danışmadan asla vermeyin.

-Açıkta satılan bitki çaylarını çocuklarınıza vermemenizde fayda var. Eczanelerde satılanları doktora danıştıktan sonra güvenle çocuklarınıza verebilirsiniz.

-Çocuğunuz için hazırladığınız bitki çaylarına şeker aromaları vb. şeyler eklemeyin.

-Bebeğiniz eğer 6 aydan küçükse kesinlikle bitki çayı vermeyiniz. Bu döneme kadar sadece anne sütü ile beslenmelidir.

-6 ayını doldurmamış bebeklere gaz sancısına iyi gelse bile asla rezene ve anason gibi bitki çayları vermeyiniz.

-Bitki çayları bebeğe 6 aydan sonra ancak doktora danışılarak verilmelidir. Bebeğinizin bitki çaylarına karşı alerjisi olduğunda istemediğiniz yan etkilere neden olabilir.

-Çocuklara vereceğiniz bitki çaylarını kaynatmayın. Aynı zamanda uzun süre kullanmayın.

-Çocuğunuza verdiğiniz bitki çayını ilaç niyetine verdiğinizi unutmayın ve doktorunuzun söylediği ölçünün dışına çıkmayın.