Güne enerjik başlamanın ve gün boyunca algıyı açık tutabilmenin en iyi yöntemlerinden biri olan kahvaltı, özellikle çocukların sağlıklı gelişiminde ve okul başarısında çok etkili bir öğündür. Bu nedenle sofrada yer alan tüm yiyeceklerin, bu gelişime katkı sağlayan vitamin ve minerallerden oluşmasına özen gösterilmesi gerekir. Peki, ideal bir kahvaltı sofrasında neler olmalıdır? Kahvaltı masasında mutlaka olması gereken 4 besin değerini ve faydalarını sizin için listeledik. İşte, o besin değerleri ve faydaları…

Çocukların Sağlıklı Gelişimi İçin: Demir, Kalsiyum, D vitamini, Çinko

Demir
Özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve birçok kronik sindirim sistemi hastalığının tedavisinde önemli bir yere sahip olan demir; aynı zamanda çocukların kas gelişimine yardımcı olmasıyla da bilinir. Bu besin değerinin eksikliğinde ise; yorgunluk, isteksizlik, hırçınlık ve aşırı uyku isteği görülebilir. İçeriğinde demir bulunan La Vache Qui Rit üçgen peynirini, kahvaltı sofranızdan eksik etmeyerek çocuğunuzu bu olumsuz durumlardan koruyabilirsiniz. Ayrıca; üçgen peynir ve diğer kahvaltı malzemeleriyle hazırlayabileceğiniz farklı karakterlerle çocuğunuzun kahvaltı saatlerini daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

2.jpg

Kalsiyum
Süt ve süt ürünlerinde yoğun olarak bulunan kalsiyum; özellikle çocukların diş ve kemik gelişiminde çok önemli bir yere sahiptir. Eksikliğinde; kemik hastalıkları, uyuşukluk, dalgınlık, kas krampları, vücutta titreme, saç ve tırnaklarda kırılma gibi olumsuz durumlara neden olan bu besin değerinin her gün tüketilmesi gerekir. Her sabah çocuğunuza, 2 La Vache Qui Rit üçgen peynir yedirerek 1 su bardağı süte eş değer kalsiyum almasını sağlayabilirsiniz.

3.jpg

D vitamini
Eksikliğinde pek çok kemik rahatsızlığına ve kronik yorgunluğa davetiye çıkaran D vitaminine, özellikle kahvaltı sofralarında yer verilmesi çok önemlidir. İçeriğindeki D vitamini sayesinde, kalsiyumun kemikler tarafından daha iyi emilmesini sağlayan üçgen peynir ile çocuğunuzun hem D vitamini hem de kalsiyum ihtiyacını karşılayabilir, böylelikle iyi beslenmesine katkı sağlayabilirsiniz.

4.jpg

Çinko
Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, kemik ve görme yetisinin gelişmesinde önemli bir yere sahip olan çinkonun yetersiz kalması durumlarında boy uzaması azalabilir, soğuk algınlığı riski ise artış gösterebilir. Her kahvaltıda çocuğunuza La Vache Qui Rit üçgen peynirli lezzetler hazırlayarak vücudu için gerekli çinkoyu almasını sağlayabilir, böylece çinko eksikliğinden doğabilecek olumsuzluklardan korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

Çocukların büyürken ihtiyaç duydukları özen La Vache qui rit® peynirlerinde!

La Vache qui rit, içeriğindeki yüksek oranda kalsiyum, D Vitamini, protein ve B2 vitaminleri ile çocuğunuzun kemiklerini ve dişlerini her geçen gün biraz daha güç- lendirerek onu sağlıklı bir geleceğe hazırlıyor.