Çocukları doğa ile tanıştırmanın en keyifli yollarından biri kamp yapmaktır. Tabii çocuklarınızı da dahil ettiğiniz kamp hayatı için bazı konularda en baştan önlem almakta fayda var. Önerilerimize kulak vererek çok keyifli ve eğlenceli bir kamp hayatı planlayabilir, çocuğunuzu doğanın en nadide güzellikleri ile tanıştırabilirsiniz.

1. Çocuğunuz İçin Çanta Hazırlarken

Çocuğunuzun kamp ihtiyaçları sizinkinden daha farklı olabilir. Özellikle giyecekler konusunda yedek almakta fayda var. Çoraplar, ayakkabılar, tişörtler olabildiğince fazla olmalı. Kirlenmesini dert etmeyeceğiniz giyecekler seçmelisiniz. Değişken hava şartlarına karşı da önlem almak önemli. Güneş koruyucu kremler, yağmurluk, şapka, gözlük gibi koruyucu ürünlerin yanınızda olması işinizi kolaylaştıracaktır.

2. İlk Yardım Çantası

Kamp yaparken ilk yardım çantası hazırlamak, atlanmaması gereken konuların başında gelir. Özellikle ilk yardım çantanızda çocukların da kullanabileceği ateş düşürücü ilaçlar, açık yaralara sürülebilecek pansuman malzemeleri gibi ürünlere de yer vermelisiniz.

3. Yolculuk Başlasın

Kendi özel aracınızla yapacağınız yolculuğunuzdan çocuğunuzun da keyif almasını sağlamak oldukça önemli. Öncelikle araçta, çocuğunuzun yorulduğu zamanlarda uyuyabileceği bir düzen kurmakta fayda var. Ayrıca çocukların seveceği şarkıların yer aldığı bir çalma listesi hazırlamak da çocuğunuzun keyifle seyahat etmesini sağlayacaktır.

4. Kamp Alanı Seçimi

Çadırınızı kuracağınız yerin kayalık, dağlık bölgeler yerine çocukların koşup oynayabileceği düzlük alanlar olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca yola yakın yerlerden uzak durmalı, yakın çevrede dere, göl gibi su kaynakları olmamasına da dikkat etmelisiniz.

5. Kampta Yemek Konusu

Şişe taktığınız sosisleri, marşmelovları çocuğunuzla beraber yaktığınız kamp ateşinde pişirmenin ne kadar keyifli olacağını bir düşünün. Ancak yiyecekleriniz bunlarla sınırlı olmamalı. Özellikle çocukların size göre daha sık acıktığını unutmamalısınız. Bunun için cepte taşınabilecek büyüklükteki enerji barlardan bolca depolayabilir, lezzetli sandviçler hazırlayabilirsiniz. Ayrıca konserve yiyecekler de kamp hayatının olmazsa olmazlarındandır. Bunun dışında taze meyveler de çocukların atıştırmalık ihtiyacını karşılayacaktır. Yiyecekleri soğutucu çantalar ve kutular içinde muhafaza etmeniz de mümkün.

6. Keyifli Aktiviteler

Çocuklarınızı da dahil ettiğiniz kamp hayatında bolca keyifli aktivite üretmelisiniz. Doğada keşfedilebilecek o kadar çok şey var ki! Zaten hiçbir anınızın boş geçmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Ancak çocukların ilgisini çekebilecek aksesuarlarla doğa gezilerini çok daha keyifli kılabilirsiniz. Çocukların doğadaki böcekleri inceleyebilmeleri için büyüteç bulundurabilir, ağaç kabuklarından koleksiyon yapmak için renkli poşetler alabilirsiniz. Doğal güzellikleri ölümsüzleştirmek için çocuğunuza özel bir fotoğraf makinesi de harika bir seçim olacak. Ayrıca pusula, el feneri, harita gibi araçları kullanmak da çocuğunuzun çok ilgisini çekecek.

7. Doğa ile Tanışma

Çocuklarınızın doğada karşılaşacakları canlılara dair bilgi edinmesi için doğayı tanıtıcı kitaplar edinebilirsiniz. Çocuklar doğada gördükleri canlılarla kitaplardakileri karşılaştırarak onları daha yakından tanıma fırsatı bulabilirler. Hatta kitaptakilerle aynı olan canlıların fotoğraflarını biriktirmek de kendi arşivlerini oluşturmalarını sağlayacak keyifli bir aktivite olabilir.

 

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/bebek-anne