Doğum fotoğrafçısı seçerken nelere dikkat edilmeli? Bugüne kadar doğum anı, öncesi ve sonrası olmak üzere yüzlerce fotoğraf çeken ve ailelerin en özel anlarını ölümsüzleştiren Doğum ve Bebek Fotoğraf Sanatçısı Müge Ayangil ile; ailelerin fotoğrafçı seçiminde nelere dikkat etmesi gerektiğini konuştuk.

Doğum ve bebek fotoğrafçılığının ilk başta kolay yapılabilecek bir iş olarak düşünüldüğünü, ama işin içine girildiğinde ne kadar zor olduğunu görenlerin yarı yoldan geri döndüklerini söyleyen Ayangil; “Doğum fotoğrafı çeken birçok kişi var ama bu alanda var olmak gerçekten büyük bir özveri istiyor, titiz bir çalışma gerektiriyor. Aileler artık bu konuda oldukça hassas davranıyorlar aslında. Özellikle doğum anı fotoğrafçısını seçerken haklı olarak bu hassasiyet çok daha fazla yaşanıyor” diyor.

Doğum fotoğrafçısı seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk şeyin ise fotoğrafçının bu alandaki tecrübesi olduğunu belirten Ayangil; “ Aileler mutlaka önceki işleri hakkında fikir edinilmeliler.

dogum_fotografcisi

 İşinin kalitesi, konuya hakimiyeti ve yasal olarak bu işi yapıyor olması hakkında mutlakabilgi sahibi olmalılar.  Bunların dışında fotoğrafçının anne adayı ile doğru iletişim kurması çok önemli.

Çünkü o anda sadece bir fotoğrafçı değilsiniz aynı zamanda anne adayına psikolojik olarak ta destek veriyorsunuz. Her şeyden önce insanız ve insanlara manevi olarak dokunmamız gerekiyor bence, sonrasında her şey kendiliğinden gelişiyor zaten.

 Ve en önemlisi anne adayı, fotoğrafları gördüğünde kendine yakın hissediyorsa seçimini o kişide kullanmalıdır” diyor.

milliyet.com.tr / Pembenar