Bebeklik dönemlerindeki en sık rastlanılan sorunlardan biri de pişiktir. Çocuğunuzun hassas cildine kimyasal ürünler kullanmak istemiyorsanız evde doğal pişik kremi nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.

Evde Doğal Pişik Kremi Nasıl Yapılır?

Pişik cildin havasız kalmasından dolayı oluşan popo ve çevrensinde oluşan tahrişten kaynaklanan kırmızı kabartılardır. Bebeklerde sık  karşılaşılan bir durumdur. Özellikle doktorunuz bebeğinizin hassas bir cilde sahip olduğunu söylüyorsa evde doğal bir pişik kremi hazırlayabilirsiniz.

Pişik Kremi Malzemeleri

¼ fincan shea yağı

½ fincan hindistan cevizi yağı

2 kaşık balmumu

4-6 damla papatya yağı

2 ampül E vitamini

Evde Doğal Pişik Kremi Nasıl Yapılır? | 1

Ocağın üzerinde bir kapa shea yağı, hindistan cevizi yağı ve balmumunu ekleyip iyice karışana kadar ısıtın. Ardından ocağın altını kapatın ve e vitaminini ve papatya yağını ekleyin. Temiz bir kavanoza koyun. İyice soğumasını bekleyin. Bu kremi birkaç ay süre ile kullanabilirsiniz.

Bu tarifteki shea yağı bebeğinizin cildine en hassas bakımı sağlar. Tamamen doğal olan bu kremi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Bebeklerde pişikleri önlemek için bezini sık sık değiştirin.Özellikle yaz aylarında sıcaktan oluşan tahrişleri engellemek için sık sık bebeğin cildini havalandırın.Evde Doğal Pişik Kremi Nasıl Yapılır? | 2