İlköğretim ve liselerde eğitim öğretim yılı biterken çocuklar ve aileler heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdi. Eyvah çocuğumun karnesi kötü geldi diye endişelenen aileler için birkaç öneri hazırladık. Kötü karnesi olan çocuğa nasıl davranılmalıdır?

Eyvah! çocuğumun karnesi kötü

Eğitim ve öğretim 9 haziran 2017 tarihinde yaz tatiline girmiş olacak. Hem öğrenciler hemde aileler içn heyecanlı bir karne bekleyişi var. Çocuğunuzun karnesi başarılı notlar ile dolu ise ona istediği ödülü verebilirsiniz. Uzmanlar karne hediyelerinin çok yüksek olmayan hediyeler olması konusunda uyarıyor.

Eyvah! çocuğumun karnesi kötü | 1

Çocuğun Karnesi Kötü Geldiyse?
İyi bir karne bekleyen aileler için en büyük sorun çocuğun derslerinde yıl içinde istenilen performansı sergileyememiş olmasıdır. Peki bu durumda ne yapılması gerekiyor. Çocuğa ceza mı verilmeli yoksa uyarılmalı mı?

Çocuğa kardeşi bile olsa diğer bireylerin yanında aşağılayıcı kelimeler kullanmayın. Utanmasına neden olacak davranışlar içine girmeyin. Çocuklar karne heyecanını sizden çok daha derin yaşarlar. Kötü notları olduğunu bilen çocuk karneden birkaç gün önce karın ağrısı, kusma yada mutsuz tavırlar sergileyebilir.

Çocuğunuzu karnesinin neden kötü geldiği konusunda dinleyin. Okulu ile ilgili sorun olup olmadığını sorun. Başarısızlığın altındaki nedeni araştırın. Gerekirse okulunu yada öğretmenini değiştirebileceğinizi belirtin. Geleceğine yönelik olumsuz senaryoları korkacağı şekilde değil anlayabileceği şekilde anlatın.

Çocuğa yaz için bir eğitim programı hazırlayın. Başarısız olduğu derslerin neler olduğunu belirleyin. Siz yada özel bir öğretmen ile eksik konularını kapatabileceğinizi belirtin. Çocuğu yaz boyunca istediklerinden sürekli karne nedeniyle mahrum bırakmayın. Kırıcı değil yapıcı eleştirilerde bulunun ve çocuğun özgüvenini zedelemeyin.