Gebelikte turşu tüketimi anne adayları tarafından en çok araştırılan konuların başında gelmektedir. Gebelik dönemi, çeşitli hormonal değişimlerin yaşandığı ve annenin bebeği için en doğru beslenme alışkanlıkları edinmeye çalıştı, en özel dönemlerden biridir. Özellikle beslenme alışkanlıklarının doğru ve yeterli olması sayesinde gebelik belirtileri minimuma düşer, bebek gelişimi desteklenir ve annenin fiziksel olarak değişimi en hasarsız şekilde olur. Gebelik döneminde tüketilmesi sakıncalı olan bazı besinler vardır. Bunlar:

  • Yüksek oranda civa içeren balıklar,
  • Çiğ et tüketimi (şarküteri etleri, sushi vb.),
  • Aşırı yağlı ve besin değeri düşük fast food tarzı yiyecekler,
  • Sigara ve alkol gibi.

Gebelikte standart olarak herkes için uzak durulması gereken yiyeceklerin yanı sıra, annelerin özel olarak uzak durması gereken bazı besinler de olabilir. Örnek olarak domates, gebelikte tüketilmesinde herhangi bir sakınca olmayan sebze olsa da bazı annelerde hamilelik döneminde alerji yapabildiği için uzak durulmalıdır. Turşu da bu besinlerden biridir. Turşu organik ve doğalsa, içerisinde herhangi bir şekilde katkı maddesi ya da koruyucu yoksa anneler tarafından eğer tüketilmesinde herhangi bir sakınca (alerjik reaksiyonlar) ile karşılaşılmıyorsa tüketilebilir. Ancak gebelik içi en önemli konu,  tüketilen besinlerin oranında tüketilmesidir. Aşırı turşu tüketimi çok fazla tuz alma dolayısıyla anne için rahatsızlıklara yol açabilir.

Gebelikte Turşu Tüketilir mi, Zararlı mı? Faydaları Nelerdir? | 1

Gebelikte Turşu Yemek Güvenli mi?

Gebelikte turşu yemek genellikle güvenli kabul edilir. Aşırıya kaçışmadığı sürece turşu tüketimi faydalıdır. Turşu:

  • Vücudun elektrolit dengesinin korunmasını sağlar.
  • Potasyum ve sodyum açısından zengindir.
  • Aşırıya kaçılmadığı sürece tuşu tüketiminin herhangi bir zararı yoktur.

Gebelikte Turşu Tüketilir mi, Zararlı mı? Faydaları Nelerdir? | 2

Gebelikte Turşu Tüketmenin Riskleri Nelerdir?

Gebelikte turşu yemenin riskleri turşu tüketimi aşırıya kaçıldığında meydana gelir. Turşu yüksek oranda sodyum ve tuz içerir. Bunların aşırı oranda tüketilmesi özellikle susuzluğa yol açacağı için anne ve bebek için sakıncalıdır. Gebelik döneminde her besin grubu düzenli ve dengeli olarak, aşırıya kaçılmadan tüketilmelidir. Özellikle aşırı turşu tüketimi hamilelik döneminde yüksek tansiyon sorunu olan anne adayları için sakıncalı olabilir.

Hamilelikte Sirkeli Su İçilir Mi, Faydaları Ve Zararları? Tıklayın !

Hamilelikte Nar Suyu İçmek Ve Nar Yemenin Faydaları Zararları Tıklayın !

Gebelikte Mandalina Yemenin Faydaları Tıklayın !

Hamilelikte Greyfurt Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Hamilelikte Ceviz Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !