Görme engelli çocuklar çok özeldir. Bu özel çocukların diğer arkadaşlarıyla kolaylıkla oynayabileceği, görme engelli çocuklar için oyun hazırlama teknikleri sizin için hazırladık.

Görme engelli çocuklar için oyun hazırlama

Görme engelli çocuğunuz varsa ve diğer arkadaşları görme engelli değilse iki taraf içinde uygun ve eğlenceli oyun hazırlama yöntemleriniz okuyun.

Tema Seçin

İki tarafında zevkle oynayabileceği daha çok duyusallık üzerine kurulu oyunlar seçmekte fayda var. Temanız, tüm faaliyetlerde bir şekilde çalışan ortak bir konu olmalıdır. Örneğin, bir inşaat partisine sahip olmak ve bloklar, şapkalar, kürekler ve diğer makineler gibi bina ve inşaat işleriyle ilgili nesneleri kullanmak isteyebilirsiniz. Sadece meslekleri değil, aynı zamanda mekanları da düşünün. Örneğin, çocuğunuz yakın bir zamanda sahile geldiyse, plaj temalı bir partiye sahip olabilirsiniz ve plajı kendi bahçenizde hazırlayabilirsiniz. Bir tema seçerken çocuğunuzu dahil edin, böylece onların ilgisini çekecek bir şey seçebilirsiniz.

Aktiviteleri Değiştirin

Oyunların içeriklerini hazırlarken hem duyusal hemde işitsel oyunlar ekleyin. Oyuncaklara dokunmalarını gerektirecek oyunlar onlar için çok eğlenceli olacaktır. Oyunları hazırlarken bulmacalı oyunlar ekleyerek diğer çocukların empati kazanmasını sağlayabilirsiniz. Kumla doldurulmuş kaplarda oyuncak arama buna uygun bir oyun olabilir.

Görme engelli çocuklar için oyun hazırlama

Görme engelli çocuklar için oyun hazırlama

Ses ve Koku Ekleyin

Çocuklar için oyun hazırlarken, ses ve koku içerikli oyunlar ekleyerek iki tarafında eğlenmesini sağlayabilirsiniz. Bir duvara tencere kaşık ve tabak asın bunlara vurarak çocuklardan hangi ses olduğunu bulmalarını isteyin. Çocuklara farklı jelibonlar verip içlerinden hangisinin ne aromalı olduğunu tahmin etmesini bulmalarını isteyin.

Görme engelli çocuklar için oyun

Görme engelli çocuklar için oyun

Top Havuzları Oluşturun

Çocuklar için top havuzları oluşturun. Bu toplar farklı tokulara sahip olsun böylece çocuklar yumuşak yada sert dokulu topları deneyerek bulabilir.

Görme engelli çocuklar için oyun hazırlama | 1

Kokulu Boya Kalemleri İle Resim Yapın

Çocuğunuza daha öncesinde çilek- kırmızı yada muz- sarı gibi kavramları öğrettiyseniz. Resim yada hayallerinde neyin neye benzediğini kokulu kalemler ile çizdirebilirsiniz.

Renk Körlüğü Varsa

Çocuğunuzda renk körlüğü gibi bir durum varsa buna yönelik oyunlarda geliştirebilirsiniz. Bu oyunlar sayesinde çocuk günlük hayatta önemli alanlaradaki renk farklılıklarına daha kolay uyum sağlayacaktır.