Hamilelikte türk kahvesi içilir mi ? Hamilelikte Türk kahvesi tüketimi Türk kahvesi içindeki yüksek kafein oranları sebebiyle sakıncalıdır. Kahve tüketimi gebelik döneminde yalnızca kafeinsiz olarak tercih edilmelidir. Çayda da kafein olduğu bu noktada unutulmamalıdır. Aşırı kafein tüketimi gebelikte düşüğe yol açabilir. Ancak elbette anne adayının canı çok çekiyorsa, haftada bir kere kahvesi az olmak üzere Türk kahvesi tüketilebilir. Aşırıya kaçılmadığı sürece herhangi bir sorun olmayacaktır. Ancak düzenli olarak sık sık Türk kahvesi için gebelik ve bebek üzerinde ciddi sorunlara sebep olur. Gelişim geriliğinden, annenin demir eksikliği yaşamasına kadar birçok sorun meydana gelebilir.

Hamileler Türk kahvesi Tüketebilir Mi, Zararlı Mıdır? | 1

Gebelikte Türk Kahvesi İçmek Güvenli mi?

Gebelikte Türk kahvesi içmek kahvenin  içindeki kafein oranları sebebiyle önerilmez. Her türlü kahveden ve çaydan, yeşil çaydan kafein içeriği sebebiyle uzak durmak en sağlıklısı olacaktır. Aşırıya kaçılmadığı sürece, anne adayının canı çok çekiyorsa bu noktada abartmadan tüketilebilir. Ancak günde iki defa Türk kahvesi içmek ya da çay içmek düşük için risk oranlarını arttıracaktır. Kafein tüketen annelerin bebeğine de kafein geçer. Bebeğin eşi yani plasenta tarafından bebeğe de kafein aktarılır. Anne adayı vücuduna 200 mg kafein aldğında, bu oranın yüzde 25’i bebeğe geçecektir. Bu noktada ciddi riskler meydana gelir.

Hamileler Türk kahvesi Tüketebilir Mi, Zararlı Mıdır? | 2

Gebelikte Türk kahvesi düşük riskine sebep olur mu?

Gebelikte Türk kahvesi güvenli mi sorusunun yanıtı, hayır olmaktadır. Özellikle düzenli olarak Türk kahvesi içen annelerin bebeklerinde düşük kilo, gelişim gerilikleri meydana gelebilir. Kafein tüketimi arttıkça, bebeğin gelişimi de olumsuz etkilenecektir. Yaklaşık olarak 60 gram yani bir fincan Türk kahvesi içerisinde, 60 mg kafein vardır. Kafein, gebelik için zararlı bir maddedir. Kafein, çocukta düşük kiloya yol açar. Annenin vücudu kafeini etkisiz hale getirebilir ancak bebek henüz bu yetilerini geliştirmediği için kafeinin tüm yıkıcı etkileri ile karşılaşabilir. Bu durumda da bebeğin dokuları ve organlarında hasarlar meydana gelebilir. Anne için de sık sık ve düzenli olarak Türk kahvesi tüketimi demir emilimini engeller. Özellikle kan hacminin artması ile demir ihtiyacı artan annenin çok fazla Türk kahvesi tüketmesi, demir eksikliğini arttıracaktır.

Hamilelikte Türk Kahvesi İçenler Tıklayın !

Hamilelikte Muz Yemek Faydaları Tıklayın !

Gebelikte Greyfurt Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Hamilelikte Elma Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Hamilelikte Folik Asit Alabileceğiniz 7 Yiyecek Tıklayın !

Hamilelikte Süt İçmenin Faydaları Tıklayın !

Gebelikte Mandalina Yemenin Faydaları Tıklayın !

Hamilelikte Temel Besin Kaynakları Tıklayın !