Hamilelikte günlük beslenme ile alakalı olarak oldukça büyük bir özen gösterilmelidir. Ancak bu şekilde hem bebeğin hem de annenin daha sağlıklı bir hamilelik geçirmesi sağlanabilmektedir. Özellikle protein grubu denildiği zaman olmazsa olmaz detaylardan olan süt ve süt ürünlerinin hamilelikte beslenmeden eksik edilmemesi gerekmektedir.

Hamilelerde Beslenme Aşamasında Nelere Dikkat Edilmelidir? | 1

Hangi Besinler Tehlikeli Hangileri Serbesttir?

Hamilelikte dondurma yemek herhangi bir sakıncaya sebebiyet vermeyecektir. Fakat kış aylarında dondurmanın çok sık tüketilmesi midenizi üşütmenize sebep olabilmektedir. Bu nedenle daha az tüketilmesi önerilmektedir.

Hamilelikte elma yemek ise aynı dondurma konusunda olduğu gibi ölçülü yenildiği zaman bir sorun teşkil etmeyecektir. Fakat elmanın tohum kısımlarının kesinlikle ayıklanması gerekmektedir. Bu şekilde tohumun kapsamında yer alan zararlı kimyasallardan tam manası ile uzaklaşma imkanını elde edebilirsiniz. Hamilelikte erkek belirtileri arasında gösterilen tatlı elma tüketimi  geleneksel inanışlara göre erkek bebek sahibi olacağınız konusunda ipuçları vermektedir.

Hamilelikte etsiz çiğ köfte yenir mi sorusu da kadınların aklını en çok kurcalayan noktaların başında gelmektedir. Çiğ köftenin etli olanını yemek kadınlar için tam manası ile yasaktır. Çiğ ette bakteri üreyebileceği için bu tür bir riski kesinlikle göze almamalısınız.

Hamilelerde Beslenme Aşamasında Nelere Dikkat Edilmelidir? | 2

Sağlıklı Beslenmenin İpuçları

Kadınların bu hamilelik süreci içerisinde karbonhidrat bakımından yüksek olan besinleri tüketmeye eğilimi olduğu görülmektedir. Özellikle çikolata ve türevleri herhangi bir faydası olmamasına rağmen oldukça sık dikkate alınmaktadır. Bu tür ürünlerden uzak durularak meyve, sebze ve et gurubuna yönelmek çok daha mantıklı olacaktır. Uzmanların bu önerilerine kulak vererek daha sağlıklı bir gebelik süreci geçirebilirsiniz.

Hamilelikte dondurma yemek zararlı mı? Tıklayın !

Hamilelik Öncesi Bebeğin Cinsiyetini Belirleme Yöntemleri Tıklayın !

Hamilelikte Temel Besin Kaynakları Tıklayın !

Hamilelikte Bebeğin Zeka Gelişimini Etkileyen Yiyecekler Tıklayın !

Hamilelikte neler yenmeli? Neler yenmemeli Tıklayın !