Hamilelik döneminde kadınların aklına takılan en önemli konulardan biri de kilo alımıdır. Hamilelikte ne kadar kilo almak normaldir? Gebeliğin başlangıcındaki kilonuz burada belirleyici olacaktır.

Hamilelikte Ne Kadar Kilo Almak Normadir?

Gebelik döneminde kadınların sağlıklı ve dengeli beslenmesi temel noktadır. Tükettilen gıdalar doğrudan gelişmekte olan bebeğe geçer. Bebeğin sağlıklı beyin ve vücut gelişimi açısından eksiksiz beslenmeye çalışan anne adayı dokuz aylık süreç içerisinde alması gerekenden fazla kilo alabilir.

Hamilelikte Ne Kadar Kilo Almak Normadir? | 1

Hamilelikte değişen vücut hormonları, fiziksel aktivitenin kısıtlanması, vücudun kendisini doğuma hazırlaması gibi nedenler kilo alımının neden olur. Gebeliğin başlangıcında boy – kilo hesabına göre zayıf olan anne adayının 15 ile 17 kilo alması normal sayılabilir. Normal kilo da olan anne adayının ise alması gereken kilo 9 -12 kilo arasıdır. Hamile kaldığında fazla kilosu olan kadınların ise 7-8 kilo alması doğru kabul edilir.

Anne adayları için asıl önemli olan konu ise sağlık durumlarıdır. Gebelik diyabeti, fiziksel olarak kilo alınması ile sorun yaratacak sağlık problemleri gibi bir durum varsa değişiklik gösterecektir. Gebelik döneminde ne kadar kilo almanız gerektiği konusunda en doğru cevabı doktorunuzdan alabilirsiniz.

Anne adaylarının sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı ile beslenmesi gerekiyor. Gebelik açısından sorun yaratmayacak hafif egzersizler ile kilo kontrolü sağlamanız kolaylaşacaktır. Egzersizler doğum sürecinizin daha rahat geçmesine de destek olacaktır.