Balık yağı tüketmenin hamilelikte faydaları oldukça fazla olmakla beraber, balık yağının aslında bebeklikten başlayan faydalarından söz etmek de mümkündür. Bu yönde yapılan araştırmalar balık yağının özellikle hamilelikte oldukça faydalı bir takviye olduğunu ortaya koymakta, vücut tarafından üretilemeyen balık yağının dışarıdan alındığı da önemli bir gerçek olarak göze çarpmaktadır.

Omega 3 Yağ Asitleri Çok Önemli

Balık yağının içerisinde bulunan omega 3 asitleri hamilelikte hayati önem taşımakta, sadece vücuda değil hormonlara da oldukça önemli bir etki yapmaktadır. Hamilelikte balık yağı ne zaman başlanmalı sorusu için de hamileliğin başlangıcından itibaren balık yağı kullanımına başlamanın bir sakıncası yoktur. Anne karnındaki bebeğin omega 3 yağ asidine olan ihtiyacı göz gelişimi ve beyin dokusu üzerinde önemli etkiler sağlarken hamilelikte tüketilen balık yağı erken doğum riskinin de azaltılması yönünde oldukça önemlidir.

Hamilelikte Balık Yağı Tüketmenin Faydaları | 1

Taze Balık Tüketimi Yanında Balık Yağı Tüketimine De Ağırlık Verilmeli

Hamilelerin taze balık tüketimi yanında balık yağı tüketimine de ağırlık vermesi oldukça önemli olarak kabul edilmektedir. Taze balık tüketiminde az da olsa cıva alınması riski bulunurken, distile edilmiş balık yağlarında böyle bir risk bulunmamaktadır. Aynı zamanda balık tadı içermeyen ve balık gibi kokmayan balık yağları bu yönde de hamilelere önemli kazanımlar sağlayabilir. Gebelikte balık yağı ne kadar kullanılmalı sorusu için de gebelik kontrollerine devam edilen hekimin önerileri dikkate alınmalıdır.

İlgili Konular;

Hamilelikte Balık Yağı Hapı Kullananlar Tıklayın !

Hamilelikte Temel Besin Kaynakları

Hamile Diyeti Listesi Tıklayın !

Bebeklerde Balık Yağı Kilo Aldırır Mı? Tıklayın !