Hamilelikte dondurma yenmesinin fayda ve zararları hamileler tarafından özellikle dondurmanın sık olarak tüketildiği yaz aylarında üzerinde sıkça durulan bir detay olmakla beraber bu yönde uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara da sıkça yer verilmektedir. Daha çok hamilelikte dondurma yemenin bebeği üşütüp bebeğe zarar vereceği şeklinde yanlış bir inanış olsa da aşırıya kaçılmadığı sürece hamilelik süresince dondurma yemenin hiçbir zararı bulunmamaktadır.

Masum Zararsız Bir Besin 

Genel anlamda dondurma hamilelik süresince yenen en zararsız ve masum besinlerden biridir. Hamilelikte anne adaylarının tükettiği birçok besin gibi aşırıya kaçırılmaması gereken dondurma tüketimi için gebelikte dondurma yemek bebeğe zarar verir mi sorusu oldukça fazla sorulabilmektedir. Bu yönde öncelikle sık tüketilen dondurma aşırı kilo alımına neden olabilmektedir. Bunun haricinde dondurma tüketiminin hamilelere bir zararı yoktur.

Hamilelikte Dondurma Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? | 1

Dondurmanın Soğuk Olması Bebeğe Bir Zarar Vermez

Halk arasında yaygın olan bir inanış da dondurmanın soğuk olmasından dolayı bebeği üşütme düşüncesidir. Dondurma yemek anneye bir zarar vermediği gibi bebeği de üşütmeyecek ya da fetüse bir zarar vermeyecektir. Dondurma dahil annenin aldığı hiçbir gıda doğrudan bebeğe gitmeyeceği gibi plesanta yardımıyla bebeğe ulaşan gıdaların sıcak ya da soğuk olması imkansızdır. Hamilelikte dondurma yemek bebeğe kilo aldırır mı sorusu da yukarıdaki şekliyle açıklanabilir. Yaz aylarında hafta 2-3’ü geçmediği sürece dondurma yemek anneye ve bebeğe ek bir fayda ya da zarar sağlamayacaktır.

Gebelikte dondurma yemek zararlı mı?

Hamilelikte Mutlaka Yenmesi Gerekenler Tıklayın !

Gebelikte Greyfurt Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Hamilelikte Yapılmaması Gereken 13 Şey Tıklayın !

Bir Anneye Asla Söylenmeyecek Sözler Tıklayın !