Hamilelikte FSH düşüklüğü nedeni hipofiz bezinde oluşabilecek bir rahatsızlığa bağlı olarak hormon seviyesinde meydana gelen azalmalardır. FSH hormon değerleri çocuk sahibi olunmasını etkileyen önemli hormonlardır ve düşük ya da yüksek olması hamilelik üzerinde oldukça etkili olmaktadır. Hipofiz bezine bağlı olarak çalışan FSH hormonu kadınların regl dönemlerinde ve yumurtlama dönemlerinde etkiye sahiptir ve gebelikte plasenta oluşmasını sağlaması açısından gerekli olmaktadır.

Hamilelik sırasında kadınlarda meydana gelen sürekli açlık hissi ve aşırı derecede stresli olma durumları FSH hormonu düşüklüğüne bağlı olan problemler olmaktadır. FSH hormon düşüklüklerinde;

  • Çok zayıf olmak ile ya da hipofiz bezlerindeki sorunlardan dolayı yaşanan bu durumda yumurta ve spermlerin olmaması söz konusu olabilmektedir.
  • Çok zayıf olan kişilerin kendi kilolarına dönmeleri için tedavi edilmeleri gerekir.
  • FSH düşüklüğü nedeni ile aşırı derecede kilo kaybı yaşanması yumurtalık kanser riski taşındığını gösterebilir.

Hamilelikte FSH Düşüklüğü Nedenleri Ve Tedavisi | 1

Hamile Kalmak İçin Olması Gereken FSH Değerleri

FSH seviyesi kadın ve erkeklerdeki cinsel organların çalışma durumunda göstermekte ve bu nedenle yapılan testlerde FSH hormonu kaç olursa hamile kalınır sorusu şu şekilde cevaplanabilmektedir;

  • FSH hormon değeri 10 birimden küçük olması değerin normal olduğunu gösterir. Bu durumda hamilelik gerçekleşme oranı oldukça yüksek olur.
  • FSH hormon değerinin 10 birimden yüksek olması hamile kalma durumunu riske sokmaktadır ve hamile kalma şansını zayıflatır.

FSH Yüksek Değerleri Nasıl Düşürülür?

FSH hormonu yüksekliği yaş ile birlikte yumurtalık rezervlerindeki azalmayla bağlantılı olmakta ve geri dönüşü bulunmamaktadır. Yaş ilerledikçe kadınların yumurta kalitelerinde bozulmalar ve sayılarında azalmalar meydana gelir ve bu durumun ilaçlar ve tedaviler ile düzeltilme imkânı bulunmaz. Yaş ile bağlantılı olan fsh yüksek değerlerini düşürmek için yapılması gereken tedavi yöntemi yerine değerin daha yükselmesini önlemeye çalışarak hamilelik elde edilmesi gerekir.

Fsh Yüzünden Anne Olamayanlar Tıklayın !

WBC Yüksekliği Hamilelikte Neden Yükselir Bebeğe Zarar Verir Mi? Tıklayın !

Hamilelikte Mono Yüksekliği Ya Da Düşüklüğü Neden Olur?  Tıklayın !

Hamilelikte PLT Düşüklüğü Nedenleri Nelerdir? Trombosit Tedavisi Tıklayın !

MPV Nedir? MPV Yüksekliği Düşüklüğü Tehlikeli Mi? Tıklayın !