Ödem hamilelikte nasıl atılır sorusu hamile kadınlar için hamileliğin her aşamasında ortaya çıkan bir soru olmakla beraber tıbbi anlamda ödem tanımına bakmak gerekirse hücrelerin içerisinde sıvı birikmesinin ödem olarak isimlendirildiği görülmektedir.

Hamilelikte Ödem Neden Görülür?

Kadınlar için vücutlarının en özel dönemleri olan hamilelik döneminde vücut sürekli gelişmekte olan bebeğin artan ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için vücut sıvı ve kan üretimlerini arttırırken, hamile kadınlarda ödem görülme sıklığı da artmaktadır. Hücrelerde biriken aşırı sıvı özellikle ayaklar, yüz, eller ve bacaklarda şişmeye yol açabilmekte, olumsuz bir görüntü oluşturabilmektedir.

Hamilelikte Ödem Nasıl Atılır? Hamilelikte Ödem Atma Yolları | 1

Hamilelikte Ödem Atma Yolları

Hamilelerde görülen ödem hamileliğin normal bir parçası olarak kabul edilmekte, kan ve sıvı artışı nedeniyle görülen bu ödemler hamilelikte ödem söktürücü arayışlarına girilmesine sebep olmaktadır. Bu yönde hamilelere verilen en büyük tavsiye günde en az 2.5 litre su tüketilmesi ve ayakların uzatılarak dinlenilmesidir. Ek olarak;

  • Hamilelikteki ödemin atılması için egzersiz yapmak çok faydalıdır. Bacak kasları başta olmak üzere kasların çalışmasını arttırmak, ayakları belli aralıklarla 10-15 derecelik açıyla kaldırarak dinlenmek hamilelikte ödem atma yolları için önemli bir tavsiyedir.
  • Beslenmeye dikkat etmek, özellikle de protein içeren gıdalarla beslenmek ödem attırıcı bir yöntemdir. Ayrıca fazla tuzlu gıdalar tüketilmemeli, sadece vücudun ihtiyacı olduğu kadar tuz tüketilmelidir.
  • Uzun süre ayakta kalmamaya çalışmak da ödemin gittikçe azalmasını sağlayacaktır. Ayakların tuzlu suda bekletilmesi ve ılık bir banyo da hamilelikte ödem atma yolları için önemli bir önlemdir.

Hamilelikte Ödem Nasıl Atılır? Hamilelikte Ödem Atma Yolları | 2

Gebelikte Ödem Atmak İçin Yapılması Gerekenler Tıklayın !

Hamilelikte Ödem Nasıl Engellenir? Nasıl Atılır? Tıklayın !

Hamilelikte Ödemlerinizden Nasıl Kurtuldunuz? Tıklayın !

Kolay Ödem Atma Yolları Tıklayın !