Hamilelikte saç boyanmalı mı boyanmamalı mı? Hamilelikte saçı boyamak zararlı mı? Bu konuda oluşan görüş ayrılıklarından hangisi doğrudur?

Hamilelikte Saçı Boyamak Zararlı Mı?

Minik bir canlı ile aynı vücudu paylaştığınız hamilelik döneminde vücudunuza olabildiğince dikkat etmeniz gerekir. Bunu sadece tükettiğiniz gıdalar ile değil kullandığınız ürünler ile de buna özen göstermeniz gerekmektedir.

Hamilelik döneminde kimyasallardan uzak durmanız sizin ve bebeğinizin sağlığı açısından en önemlisidir. Saç boyası konusunda acaba bebeğim zarar görecek mi diye soran anne adayları için yapılan araştırmalarda bebeğe direk olarak etki etmediği ancak ileri yaşlarda bebekte bazı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabileceğine yönelik araştırmalarda vardır. Bebeğinizin sağlığı için en ideal olan hamilelik dönemi boyunca kimyasal içeren tüm ürünlerden uzak durmaktır.

Hamilelikte Saçı Boyamak Zararlı Mı? | 1

Anne adayının mutlaka saçını boyatması gerekiyorsa organik ve diğer boyalara göre daha az kimyasal madde içeren boyaları tercih etmesi gerekiyor. Bununla birlikte kanınıza daha az yabancı madde karışacak ve bebeğiniz çok daha az etkilenecektir. İdeal olan hamilelik düşüncesi içindeki kadınların saçlarını hamilelikten 3 ay öncesine kadar boyadan arındırmalarıdır.

Yapılan bazı araştırmalar ise hamilelik sonrası emzirme döneminde saç boyatmanın süt ile bebeğe kimyasal geçebileceği için zararlı olduğu yönündedir.