Hamilelikte sirkeli su içilip içilmeyeceği yanında sirkeli suyun fayda ve zararları birçok anne adayı tarafından merak edilmekle beraber, sirkenin hamilelikte tüketmeden önce düşünülmesi gereken gıdalardan biri olduğu da belirtilmelidir. Sirke yemeklere tat vermenin yanı sıra, salataların da vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hamilelikte Sirkeli Su İçilir Mi, Faydaları Ve Zararları? | 1

Hamilelikte Sirke Tüketmenin Bir Mahsuru Var Mı?

Üzüm ve elma gibi meyvelerin sularının fermentasyon sonucu oluşturduğu bir ürün olan sirken, tarihte kullanılan ilk mikrop önleyici (antiseptik) yöntemlerinden biridir.

  • Salata
  • Turşu
  • Sos
  • Yemek gibi oldukça geniş bir kullanım alanı olan sirkelerin aşırıya kaçılmaması durumunda tüketilmelerinde bir sakınca yoktur.

Ancak burada doğal yolla ve katkısız olarak üretilen sirke kullanımının tercih edilmesi çok önemlidir. Gebelikte sirkeli su kullanımı için ise yemek ve salatalarda makul ölçülerde sirke kullanımı antioksidan açısından yüksek bir gıda olan sirkenin hücre hasarlarına karşı vücudu koruyacağı gibi, bulantıya iyi gelici özellikleri de bulunmaktadır. Ancak sirkeyi bir bardak ya da daha fazla tüketmek ise spesifik anlamda anneye ve bebeğe bir fayda ya da zarar sağlamamakla birlikte, sirke kullanımının fazlası ağız ve boğaz mukozasını tahriş ederek dişleri aşındırabilir. Bu nedenle hamilelikte elma sirkesi kullananlar için sirke kullanımının makul ölçülerde (günde yarım bardaktan daha az) yapılması bu yönde verilebilecek önemli bir tavsiyedir.

Hamilelikte Sirkeli Su İçilir Mi, Faydaları Ve Zararları? | 2

Hamilelikte Sodyum İhtiyacı

Hamilelerin günlük ihtiyacı olan 2300 mg sodyum alımı için salatalara sirke ilave etmek iyi bir çözüm olmakla beraber sirke lezzet bakımından da önemli avantajlar sağlayacaktır. Ancak günlük gereken ölçüde sodyum alımı bazı komplikasyonlara neden olabileceği gibi, hamileliğin son trimesterlarında mide ekşimesi problemini tetikleyeceği için hamilelikte elma sirkeli su ve sirke alımı aşırıya kaçırılmamalıdır.

Hamilelikte Nar Suyu İçmek Ve Nar Yemenin Faydaları Zararları Tıklayın !

Gebelikte Mandalina Yemenin Faydaları Tıklayın !

Hamilelikte Greyfurt Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Hamilelikte Ceviz Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Hamilelikte Yapılmaması Gereken 13 Şey Tıklayın !