Bebek sahibi olmak, bir insanın hayatındaki en heyecan verici ve en fantastik olaylardandır. Hamilelikte keza bu hayatta başımıza gelebilecek en güzel şeylerdendir fakat belli önlemleri, hayat tarzı değişiklerini de beraberinde getirir. Hamilelikte tenis oynamak tehlikeli midir? makalemizde gebelikte bu sporla uğraşmak hakkında bilgiler verdik.

Hamilelikte tenis oynayabilir miyim?

Şayet profesyonel bir sporcuysanız ve yeterli önlem aldıysanız, hamileliğiniz boyunca hatta gebeliğin son aylarında bile tenis oynayabilirsiniz.
Hamileler için risksiz spor yokken, özellikle futbol gibi vücut etkilerini içeren sporlar ile karşılaştırıldığında, tenis, genel anlamda güvenilir bir spor türü diyebiliriz.
Fakat gebelik sırasında egzersiz yapmadan mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Hamilelikte tenis öğrenmeye kalkmayın!

Hamilelikte tenis oynamanın güvenli olarak kabul edilmesi yalnızca deneyimli ve yetenekli tenisçiler içindir.
Daha önce profesyonel bir spor hayatınız yoksa tenis, basketbol gibi efor isteyen sporlardan kesinlikle uzak durmalısınız.

Tenise yeni başlayanlar ve orta seviyedeki oyuncular, hala denge, çeviklik ve ayak becerileri konusunda uzmanlaşmadıklarından, düşüp kendilerine ve bebeklerine zarar verme konusunda risk altındadırlar.

hamilelikte_tenis_oynamak_tehlikeli_midir

Hamilelik sırasında gerçekleşen fiziksel değişimler, ağırlık merkezinin göbek bölgesine kayması, profesyonel oyuncular için dahi spor yapmayı zorlu bir hale sokar.
Vücudun ağırlık merkezi özellikle 3. trimesterde yani hamileliğin son 3 ayında değişim gösterir. Bu durum, tenis gibi hızlı yön değişikliği ve denge gerektiren sporların yapımını güçleştirir. Tenis oyunuyorsanız ve hamileliğin son aylarındaysanız, uzak yere atılmış toplara uzanmaktan kaçının, topa uzanmaya çalışmak dengenizi bozup, düşmenize, hamileliğinizi tehlikeye sokmanıza neden olabilir.

Özellikle gebeliğin son 3 ayında olanlar, ikili tenis oynamaktan kaçınmalıdır.
Bu durum takım arkadaşınızla çarpışıp düşmenize yol açabilir.

Önlem Alın

Hamilelikte herhangi bir sporu yapmak istiyorsanız öncelikle mutlaka doktorunuza danışın ve onun onayladığı sporları aşırıya kaçmadan yapın.
Spora başlamadan ısınma hareketleri yapın. Isınma ve soğuma için her zamankinden iki kat fazla zaman ayırın. Hidrasyon yani yeterli sıvı alımı özellikle sıcak havalarda, son derece önemlidir. Günün sıcak saatlerinde açık havada spor yapmayın ve sık sık
mola vererek su için. Mide bulantısı veya baş dönmesi hissediyorsanız, derhal oyunu durdurup dinlenmeye geçin.

Hamilelikte Spor Hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.