Çocukların eğitimi dünyaya geldikleri andan itibaren aileler tarafından en iyisi düşünülerek planlanır. Anaokulu eğitimi de bunlardan biridir. İdeal anaokulu nasıl olmalıdır? yada ideal ana okulu nasıl seçilmelidir. Size fikir vermesi için anaokulu seçimi yazısını oluşturduk. Kreş seçimi konusunda da bu yazıdan yardım alabilirsiniz.

İdeal Anaokulu Nasıl Olmalıdır?

Çocuklar için anaokulu seçimi oldukça önemlidir. Hem aile hemde çocuk ilk kez ayrı kalacaksa çocuğun güvenliği, psikolojisi ve eğitimi için en uygun yer seçilmelidir. Çocuğun sosyal ve fiziksel gelişimini sağlayacağına güvendiğiniz bir okul seçmek için öncelikle kurumu iyi araştırmalı sonrasında karar verilmelidir.

İdeal Anaokulu Nasıl Olmalıdır? | 1

İdeal Anaokulunun Özellikleri

İlk özellik okulun güvenli olup olmadığından emin olun. Çocukların habersizce dışarı çıkmamaları için birden fazla ilgilenen kişi olması gerekmektedir.

Okul içerindeki personellerin alanında eğitimli olup olmadığına dikkat edin. Çocuklara yaklaşımı konusunda varsa çevrenizdeki tanıdıklardan mutlaka bilgi alın.

Okul içerisindeki tüm eşyalar çocukların ergonomik yapısına uygun olarak tasarlanmış olmalıdır.

Okulu fiziki yapısı yani binası sessiz olmalı yada sesi içeri almayan bir tasarıma sahip olmalıdır.

Bahçede mutlaka  küçükte olsa yeşil alan olmalıdır.

Eğer bulabiliyorsanız çocuklara doğa hakkında bilgi sahibi olması için eğitim köşeleri yada uygulamaları anaokulları idealdir.

Oyun parkı alanları dış kapıdan uzak ve güvenli olmalıdır. Oyun parklarında kullanılan malzememeler çocuklar sağlığını tehlikeye atmayacak malzemeler olmalıdır.

Okulda en önemli noktalardan biri hijyendir. Tüm alanların günlük temizliğinin yapıldığından emin olun. Çocukların kişisel hijyenini sağlamada sizin yokluğunuzda destek olunmalıdır.

Çocukların geçirebilecekleri kazalar göz önünde bulundurularak ilk yardım amaçlı tüm metaryallerin bulunması ve ilk yardım konusunda eğitimli personeller bulunmalıdır.

Okulda çocuklara ait  isim etiketli dolaplar mutlaka olmalıdır.

Çocukların yemeklerinin hijyenik ve sağlıklı olduğundan emin olun. Yemek alanında kesici aletler ve birbirlerine zarar verme ihtimali olan materyallerin bulunmaması gerekiyor.

İdeal Anaokulunda Eğitim

Anaokulunun ilk hedef kendini ifade edebilen, sosyal ve modern eğitim alan çocuklardır. Ana okulları çocukların bireysel farklılıklarını farketmeli okul içindeki etkinlere çocukları yönlendirmelidir. Bireysel yada grupla birlikte çalışabilmeyi öğretmelidir. Arkadaş edinme ,hoşgörü, kendi kararları hakkında söz sahibi olma,kendini anlamlı bir şekilde ifade edebilme, empati kurabilme, paylaşım gibi konularda çocuğa destek olmalı bazende uygulamalı eğitim verebilmelidir.

Çocukların sosyalleşebilmesi yada yeteneklerini keşfedebilmesi için tiyatro, resim, yüzme ve tenis gibi spor dalları yada dans gibi alanlarda aktivitelerinin olması faydalı olacaktır.