İkiz Bebekler İhtiyaç Listesi 2017 Doğumunu dört gözle beklediğiniz bebekleriniz için alışveriş yapma zamanı geldi çattı. İhtiyaçları doğru belirlemeli, alışverişten ne eksik ne de fazla eşyayla dönmeli. Hemen her yeni doğan bebek alışverişinde alınması gereken belli başlı ihtiyaçlar olsa da, ikiz bebeklerde bazı ihtiyaçları çift düşünmeniz gerektiği doğru. Şimdi, kâğıdı, kalemi çıkarın ve not almaya başlayın!

İkiz Bebekler İhtiyaç Listesi 2017

Bebek Bakım Ürünleri

Bebeklerinizle yapacaklarınız onları giydirip süslemekten, dışarı çıkarıp gezdirmekten ibaret olmayacak tabii ki. Ancak bebek bakım malzemeleri konusunda her şeyden çifter çifter almaya gerek olmadığını söyleyebiliriz. Örneğin bebek banyosu, termometresi, tırnak makası, tarağı gibi ihtiyaçlar tek olsa da olur. Zaten aynı anda ikisiyle birden böyle detaylı ilgilenmek pek mümkün olmayacak. Tabii, bebeklerin bakımı için eşinizle dayanışma içinde olmanız işleri kolaylaştıracaktır. Biz yine de yalnız olduğunuz zamanları da düşünüp bakım ürünlerinde çok abartıya kaçmamanızı öneririz. Ancak bebek bezi, ıslak mendil, pişik kremi gibi malzemeleri fazladan bulundurmanın zararı olmayacaktır.

Seyahatlerde

Bebeklerinizle araba yolculuğu yapacaksanız unutmamanız gereken en önemli nokta, iki adet araba koltuğu almanız gerektiği. Bebekler için rahat ve güvenli seyahat imkânı sağlayan araba koltukları, ikizlerinizin arkada keyifle ve konforlu bir şekilde vakit geçirmelerini sağlayacak.

Bebek Odası Çözümleri

İkiz bebek alışverişinde en çok düşünülen konulardan biri, bebek odasıdır. Önerimiz, her iki bebeğin de eşyalarının sığabileceği genişlikte bir adet dolap almanız. Aksi halde yer konusunda sıkıntıya düşebilirsiniz. Yatak konusuna gelince, yeni doğan bebekleriniz ilk aylarında beraber yatmayı tercih edeceklerdir. Ancak bu noktada onları takip etmek önemli. Kendi başlarına yön değiştirecek duruma geldiklerinde yatakları ayırmanın vakti gelmiş demektir.

Giyecek Seçimi

Pek çok ikiz ebeveyninin yaptığı gibi siz de çocuklarınıza aynı kıyafetten iki adet alıp onların sevimliliklerini hayranlıkla izleyebilirsiniz. Dışarı çıkarken giydireceğiniz şirin kostümlere, prensesler/prensler gibi olacakları şık giyeceklere lafımız yok. Ancak evin içinde hem kendinize hem de bebeklerinize rahatlık sağlamak için en çok ihtiyacınız olacak giysi türü, alttan çıtçıtlı zıbınlar. Bebeği sıcacık tutan, aynı zamanda alt değiştirme anlarında da kolaylık sağlayan bebek zıbınları ne kadar çok olsa o kadar iyi!

İkiz Bebekler İhtiyaç Listesi

İkiz Bebekler İhtiyaç Listesi

Dışarı Çıkarken

Bebeklerinizle beraber dışarı çıkmaya başladığınızda onları nasıl taşımayı düşünüyorsunuz? Bebek arabaları bu konuda en önemli ihtiyaç. Tabii, ikizler için özel olarak üretilen modellerden bahsediyoruz. Bazı ebeveynler, iki ayrı bebek arabası taşımayı tercih etse de bizim önerimiz, yanınıza sizden başka bir yetişkin olmadığı zamanları da hesaba katarak ikiz bebek arabası almanız. Ancak yine de bebeklerinizi ayrı ayrı taşımak isterseniz ekstra iki bebek arabası daha satın alabilirsiniz.

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/bebek-anne