Bebeğinizin ilk adımlarını heyecanla beklediniz ve o an geldi. Kış da kapıdayken onların ayaklarını sıcacık tutacak, aynı zamanda gelişimi destekleyecek doğru modellerde ayakkabıları seçmek gerekiyor. Peki, ama nasıl? Sizin için araştırdık.

Bebekler İçin Kışlık Ayakkabı Seçimi

Bebekler İçin Kışlık Ayakkabı Seçimi

1. Ayakkabının Şekli

Hem ayakların rahat etmesi hem de doğru gelişmesi için dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri şeklidir. Bebekler için seçilecek ayakkabının, yazlık ya da kışlık fark etmeksizin burnu yuvarlak olmalıdır. Bu durum, parmakların rahat hareket etmesini sağlayacaktır.

2. İç Taban Yumuşaklığı

Bebekleriniz için seçeceğiniz ayakkabı ya da botta dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da iç tabanın yumuşaklığı. Ayağı iyi kavrayan yumuşak tabanlı ayakkabılar, özellikle yürümeye yeni başlayan çocukların yere sağlam basmasını sağlayarak düşmeleri büyük ölçüde engeller.

3. Alt Taban Özellikleri

Bebeklerin yere sağlam basmasını sağlayan bir diğer özellik ise alt taban seçimidir. Kaymaz özellikli, soğuğu geçirmeyecek ve yeri sıkıca kavrayacak ayakkabılar seçmek önemlidir. Ancak çok sert ve kalın tabanların, bebeklerin sendelemesine yol açacağını da unutmamalı ve seçimi yaparken ortopedik tabanlara yönelmelisiniz.

4. Hareket Özgürlüğü

Genellikle kışlık ayakkabı denince akla botlar gelir. Bebekler için ayakkabı ya da bot seçerken de aynısını düşünebilirsiniz. Ancak seçeceğiniz botta en önemli özellik, bileğin kolayca hareket ettirilebilir olmasıdır. Aksi takdirde bebeğiniz, ilk adımlarında dengede durmakta zorlanacaktır.

5. Bağcıklara Dikkat!

Bebeğinizin ilk adımları için heyecanlısınız ve ona en güzel ayakkabıları almak istiyorsunuz. Çevrenizde sizi saran öyle güzel modeller var ki! Ancak unutmayın, size çok sevimli görünen bazı modeller pek işlevsel olmayabilir. Bağcık konusunda olduğu gibi. Çok uzun bağcıklara sahip ayakkabılar bebeğin takılıp düşmesine neden olabileceği gibi giydirip çıkarma konusunda sizin için de pek pratik olmayabilir. Bağcıklı olduğu halde yan tarafında fermuarı bulunan ayakkabılar her zaman daha rahat olacaktır.

bebek_ayakkabisi

6. İdeal Sıcaklık

Kışlık bebek ayakkabısı seçiminde dikkat etmeniz gereken konulardan biri de soğuğa karşı dayanıklılık. Ayakkabıların hava alma özelliğine sahip olduğuna ve ayakları terletmeyecek ideal ısıyı koruduğuna da dikkat etmek gerekiyor.

 

Kaynak: blog.gittigidiyor.com