Annelerine yada çevrelerindeki kadın figürlerini örnek alan kız çocuklarının makyaj yapması zararlı mıdır? Kızım makyaj yapmak istiyor diyenler için bir yazı hazırladık.

Kız çocuklarının makyaj yapması zararlı mıdır?

Kız çocukları anne, abla,teyze, kuzen gibi kadın figürlerini kendilerine rol model alabilirler. Okul çağındaki çocuklarda öğretmenlerde bu gruba girebilir. Makyaj yapmak, annesinin kıyafetlerini özellikle ayakkabılarını giymek kız çocuklarının oyunları arasında yer alabilir. Peki kız çocuklarının makyaj yapması onlar için zararlı mıdır?

Kız çocuklarının makyaj yapması zararlı mıdır? | 1

Bu durumun iki açıdan ele alınması gerekir. İlk olarak sağlık açısından baakıldığında makyaj malzemelerinin içerisinde çocukların hassas cildine zarar verebilecek kimyasal malzemeler bulunabilir. Günümüzde çocuklar için üretilen makyaj malzemeleri vardır. Bu malzemelerin ne gibi koşullarda üretildiğinden emin olmanız gerekiyor. Dikkat edilmezse bu boyalar çocuklarda cilt hastalıklarına yada alerjik durumlara neden olabiliyor.

Kız çocuklarının makyaj yapmak istemesindeki psikolojik boyut ise daha önemlidir. Toplumda kız çocukları devamlı pembeler içinde erkek çocukları ise maviler içinde yetiştirilir. Kız çocuklarının büyük çoğunluğuna bebek alınırken erkek çocukları için ise tercih genellikle araba oyuncakları olur.

Kız çocuklarında cinsiyet farkedildikten sonra dışarıdan gelen algı kadınlık üzerine kurulduğundan makyaj malzemeleri ile oynamak istemesi doğaldır. Kızınız makyaj yapmak istiyor ise ona azarlayıcı bir üslup kullanmak yada makyaja teşvik etmek yerine yaşına göre anlayabileceği bir dil ile bu gibi malzemelerin onun için neden uygun olmadığını sıralayabilirsiniz.