Konsept Bebek Fotoğrafı Nasıl Çekilir? Anne karnında büyümeye başladığı ilk andan itibaren bebeğinizle ilgili her ayrıntı, büyük bir heyecan ve sevinç kaynağı. Henüz yaşadığı dünyanın farkına varmadığı ve kendini ifade edemediği ilk günlerse paha biçilemez. Bugünleri farklı konseptlerle ölümsüzleştirip yıllar sonra baktığınızda gözlerinizin içinin gülmesini sağlayacak özel hatıralar yaratmaksa sizin elinizde! İhtiyacınız olan tek şey biraz ilham…

Konsept Bebek Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

Bir tema belirleyin

konsept_bebek_fotosu
Fotoğraf: 1.bp.blogspot.com

Belirleyeceğiniz tema konusunda çok fazla düşünmenize gerek yok. Çevrenize bir bakın. Sonbahar, kış, belki de yeni yıl! Yararlanabileceğiniz pek çok konu var. Sokağın renkleri, yağmurlu bir akşamüstü, dökülen sapsarı yapraklar ya da yakında başlayacak karlı günler… Bebek fotoğraf çekimi için ilhamınızı bulun ve elinizdeki materyallerle hayallerinizi bir araya getirmeye başlayın.

Elinizdeki malzemeleri değerlendirin

bebek_fotografi_cekimi
Fotoğraf: 1.bp.blogspot.com

Bebeğinizle konsept fotoğraf çekimi için bir alışveriş listesi yapıp yollara koyulmanızın hiç gereği yok. Elinizdeki kumaş parçalarını, perdeleri, bebeğinizin battaniyelerini, hatta gömlekleri kullanarak yepyeni dünyalar yaratabilirsiniz. Daha önce yapılmış örnekleri inceleyerek elinizdeki materyalleri nasıl kullanacağınızı planlayabilirsiniz. Bir kez denedikten sonra, çevrenizdeki her objeyi, yeni bir konsept yaratmak üzere kullanılabilecek materyaller olarak görmeye başlayacaksınız!

Bebeğin en mutlu anını yakalayın

bebek_fotosu
Fotoğraf: 4.bp.blogspot.com

Uykusunu almış, karnı doymuş ve altı temizlenmiş bir bebek, mutlu bebektir! Şimdi biraz da sizin tatlı sözlerinizle şımarmasına ve kameraya gülücükler saçmasına izin verin. Bu arada pek çok fotoğrafçı, bebek uyurken de mükemmel fotoğraflar yaratabiliyor. Bizce her ikisini de deneyin ve en iyilerine siz karar verin. Zaten içinde bebeğinizin yer aldığı her fotoğraf çok değerli.

Teknik detaylar

konsept_bebek_fotografi_nasil_cekilir
Fotoğraf: simdibu.moda

Elinizdeki malzemeler hazır, bebeğiniz de rahat. Ancak kaliteli bir fotoğraf çekimi için makinenizin ayarları ve ışık derecesi de oldukça önemli. Eğer fotoğraf çekimi konusunda yeniyseniz önerimiz, yarı profesyonel makinalarda otomatik ayarları tercih etmenizden yana. Bu şekilde var olan ışığa göre en iyi fotoğrafları çekebilirsiniz. Fotoğrafı çekerken net ve parlak görüntüler almak istiyorsanız evin en ışık alan yerini tercih etmelisiniz. Gelen ışığı doğru değerlendirmek içinse koyu fon kullanmanızı öneririz. Koyu renkli fon, gece ve uzay temaları yaratmak için harika bir seçim olacak!

Kaynak: blog.gittigidiyor.com