Mama Sandalyesi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Tüm aileyi bir araya getiren sofralar, evin en yeni üyesini de ağırlamaya hazır olduğunda bir mama sandalyesine ihtiyacınız olacaktır. 5. ay itibariyle dik oturmaya başlayan bebekler için artık mama sandalyesi dönemi başlayabilir. Tabii onlar için en doğru mama sandalyesini seçmek ise bazı önemli ayrıntılara dikkat etmekten geçiyor. Önerilerimizle bebeğinizi konforlu, sizi de huzurlu kılacak mama sandalyesini bulup sofrada bir kişiye daha yer açabilirsiniz.

Mama Sandalyesi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Öncelikle Güvenlik

Mama sandalyesi seçiminde en önemli öncelik, diğer bebek ve çocuk eşyalarında olduğu gibi güvenlik olmalı. Zaman geçtikçe hareketlenmeye başlayan bebeğinizi taşıyacak olan mama sandalyesinin sağlam ve dengeli olması gerekir. Sandalyede tepinen, inmeye çalışan bebeğin düşmemesi için bir emniyet kemeri olması da oldukça önemlidir. Ayrıca sivri köşeli mama sandalyeleri de bebekleriniz için çok uygun olmayacaktır.

mama_sandalyesi_secerken

Sağlıklı Malzeme Kullanımı

Bebeğinizin üzerinde yemek yediği, hatta zaman zaman üzerindeki tablaya yemeklerini döküp oradan yiyeceği mama sandalyesini seçerken yapımında kullanılan boya ve diğer malzemelerin kanserojen ya da alerjen madde içermemesine dikkat edilmelidir. Bu açıdan güvenilir markaların kaliteli mama sandalyelerine yönelmek doğru bir tercih olacaktır. Ayrıca bebek ve çocuklar için tasarlanan ürünlerin birçoğunda kanserojen madde içermediğine dair bir ibare bulunur. Bunu görmediğiniz ürünlerden uzak durmanızda fayda var.

Pratik Kullanım

Bebeğinin sağlığını ve hijyeni her şeyin üstünde tutan anneler için kolay temizlenebilir bir mama sandalyesi oldukça önelidir. Üzerindeki tablanın çıkarılıp kolayca yıkanabildiği sandalyeler her zaman çok daha işlevsel olacaktır. Ayrıca tablanın çıkarılabilir oluşu, ilerleyen yaşlar için mama sandalyesinin sadece sandalye olarak kullanılmasını da sağlar. Bu sayede çocuğunuzla aynı sofrayı paylaşabilirsiniz. Tablaya ek olarak rahat bir oturuş sağlayan minderlerin de silinebilir ve yıkanabilir oluşu önemlidir.

Çok Amaçlı Tasarım

Bebeğinizin yemek yediği mama sandalyesi, yeri geldiğinde beşik olarak da kullanılsa nasıl olurdu? Uykuya direnen çocukların ne zaman, nerede uykuya dalacağı belli olmaz. Bu durumun farkında olan bazı markalar, mama sandalyelerini yatar pozisyona getirilebilir şekilde kademeli olarak tasarlamıştır. Siz de çocuğunuzun beklenmedik zamanlarda uykuya dalmasına alışkınsanız mama sandalyesinde böyle bir tasarım tercih edebilirsiniz.

mama_sandalyesi

Kolay Kurulum

Eğer bol bol seyahat ediyor ve bu hareketli hayatınıza bebeğinizin de ayak uydurmasını istiyorsanız gittiğiniz yerlerde onun düzenini de korumalısınız. Bunun için kolayca kurulup toparlanabilen ve her yere taşınabilen mama sandalyeleri en doğru tercih olacaktır.

Kaynak: blog.gittigidiyor.com