Sirke ile gebelik testi yapmak eski zamanlardan beri kullanılmakta olan ve evlerde kolaylıkla uygulanabilen testlerden birisidir. Sirke ile yapılan hamilelik testleri çok basit testler arasında yer almakta ve eski usul gebelik testleri arasında en etkili olup en doğru sonucu verme özelliği bulunmaktadır.   

Sirke İle Hamilelik Testi Yöntemi

Sirke ile hamilelik testi yapmak hamileliğin doğrulanmasına yarar ve doğruluk oranı evde uygulanabilen diğer hamilelik testlerinden daha fazladır. Sirke içerisinde bulunan seyreltilmiş asitler HCG içerisindeki proteinler ile etkileşime geçerek netice verir. İdrarda bulunan HCG hormonu ile reaksiyona geçişi oldukça çabuk gerçekleşen sirke yöntemi eczaneden satın alarak evde uygulanan hamilelik testlerine benzemektedir. Piyasadan satın alınabilecek sirkeler;

  • Elma sirkesi
  • Beyaz sirke olarak 2 çeşitte satılmaktadır.

Evde sirke ile uygulanan hamilelik testi yapmak için beyaz sirke alınmalıdır. Beyaz sirke berrak olduğu için sirke ile yapılan hamilelik testlerinde renk değişimlerinin daha çabuk ve doğru fart edilmesini sağlayacaktır. Elma sirkelerinin rengi berrak olmadığı için hamilelik testlerinde kullanılması doğru olmamaktadır.

Sirke İle Gebelik Testi Nasıl Yapılır Güvenilir Mi? | 1

Evde Sirke İle Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

Adeti geciken bayanlar hamile kalma durumlarını netleştirmek için test uygulaması yapmalıdırlar. Sirke ile yapılan testlerin evlerde uygulanması oldukça kolay ve çabuk olmakta ve genellikle doğru sonuç vermektedir. Beyaz sirke ile yapılan hamilelik testlerinde;

  • Yarım bardak beyaz sirke bir kâse içerisine konulmalıdır.
  • 1-2 tatlı kaşığı kadar idrar kâse içerisindeki beyaz sirkeye ilave edilmelidir.
  • 10-15 dakika kadar beklenmelidir.
  • Bekleme süresi sonunda kâse içerisindeki idrar sirke karışımının renginde değişiklik olması hamilelik durumunun var olduğunu göstermektedir. Bu durumda sonuç pozitif olarak değerlendirilmelidir.
  • Bekleme süresi sonunda kâse içerisindeki idrar sirke karışımının renginde değişiklik olmaması ise hamilelik durumunun var olmadığını göstermektedir. Bu durumda sonuç negatif olarak değerlendirilmelidir.

Evde Karbonatla Hamilelik Testi Tıklayın !

Eski Usul Hamilelik Testleri Nelerdir? Tıklayın !

Hamilemiyim? Eczaneye Gitmeden Hamilelik Testi Tıklayın !

Anneane yöntemiyle bebek cinsiyeti tahmini Tıklayın !