Önce kariyer sonra çocuk diyenlerdenseniz tüp bebek tedavisine yeni boyut kazandıran Sitoplazmik Transfer ile tanışın. Sitoplazmik Transfer nedir? Kimlere uygulanıyor? Tüm merak edilenler yazımızda.

Doç. Dr. Savaş Özyiğit Tüp Bebek Tedavisinde Sitoplazmik Transfer Hakkında Bilgilendiriyor:

Günümüzde özellikle çalışan kadınların, kariyer ya da ekonomik koşullar gereği evlilik ve gebelik yaşını ertelemeyi tercih ettiklerini görüyoruz.

Bu da ileri yaş gebeliklerinin çoğalmasına sebebiyet vermektedir. 35 Yaşından sonra planlanan gebelikler ileri yaş gebelikleri olarak adlandırılır. Bir kadının doğurganlık yaşının en yüksek olduğu yaş aralığı 20- 30 yaş arasıdır.

İleri Yaş Grubunda Gebelik Şansı

Bu nedenle gebelik planlamasını 30’lu yaşların sonuna veya 40’lı yaşların başına erteleyen kadınların gebe kalma şansı git gide azalır. Tüp bebek tedavisi ile kombine edilen bir prosedür olan Sitoplazmik Transfer, ileri yaş grubu kadınlara gebelik şansını artıran bir uygulamadır.

Tüp Bebek Tedavisinde Sitoplazmik Transfer | 1

Şuanda Gönüllü Anne Adaylarına Uygulanıyor

Amaç yaşa bağlı azalan yumurta rezervi, kötüleşen yumurta kalitesi ve kötü gelişen embriyo kalitesine bir iyileştirme getirerek yaşanan başarısız tüp bebek denemelerine bir son vermektir. Sitoplazmik transfer işlemi, merkezimizde 2012 yılından beri klinik bir çalışma olarak gönüllü anne adaylarında uygulanmaktadır.

Sitoplazma Transferinin Biyolojik Boyutu

Yaş ilerledikçe yaşa bağlı olarak yumurtalarda fonksiyonel bozulmalar meydana gelir. Sitoplazmik IVF tedavisi ile yumurta donasyonu ile sağlıklı ve canlı sitoplazma elde edilir. Bu uygulamada alıcının kendi yumurta hücresi kullanılır.

Sitoplazmik Transfer Tedavi Ücreti

Sitoplazmik Transfer tüp bebek tedavisine göre daha maliyetli bir uygulamadır. Sitoplazmik Transfer Tedavisi 5000 Euro civarında.

Tedavi maliyetine dahil olmayan detaylar:

– Ultrasonografi ve hormon testleri ve erkeğin yaptırması gereken semen analiz testi

– Tedavi süresince kullanmanız gereken ilaçlar.

– Bulaşıcı hastalık taraması.

-Uçuş biletleriniz ve kişisel harcamalarınız.