Hamilelik dönemi dışında hamile kalmadan önce yapılması gerekenler listesi vardır. Vücudu hamileliğe hazırlama nasıl olmalıdır?

Vücudu Hamileliğe Hazırlama

Hamilelik en özel duygulardan biridir. Bebeğinizi ilk hissetmeye başladığınız andan itibaren ona zarar gelmemesi ve sağlıkla gelişmesi için herşeyi yaparız. Bebeğin sağlıklı gelişimi ve rahat bir hamilelik dönemi için bebek kararı aldığınız andan itibaren vücudunuzu hamileliğe hazırlamanız gerekiyor.

Vücudu Hamileliğe Hazırlama | 1

Sigarayı Bırakın

Hamile olduğunuzu öğrenmede çok önce atılması gereken bir adımdır. Hamile kalmadan önce sigarayı bırakın ve tüm toksinlerin giderilmesi için sağlıklı bir yaşama geçiş yapın. Henüz oluşan embriyonun kandaki sigara toksinlerinden etkilenmesine izin vermeyin.

Beslenme

Anne olmaya karar verdiğiniz andan itibaren vücudunuzdaki vitamin , mineral, demir, magnezyum gibi sağlık açısından  önemli maddelerin eksik olmadığından emin olmanız gerekiyor. Bu hem sağlıklı bir yumurta hemde bebeğinize yaşam alanı olacak olan vücudunuz açısından önemlidir. Özel nedenler ile tüketemediğiniz gıdaların eş değerlerini öğrenip onları tüketmeniz gerekiyor.

Gün içerisinde protein, sağlıklı yağlar, karbonhidaratlar ile beslendiğinizden emin olun. Vücudunuzun kendisini toparlaması için bu yaşam tarzına hamilelikten en az 6 ay önce başlamalısınız.

Sık sık tüketmeniz gereken gıdalar, tüm yeşil sebze ve meyveler, sağlıklı yağlar içeren balıklar, badem ve fındık gibi gıdalar

Tüketmemeniz gereken gıdalar, tuz oranı yüksek paketlenmiş gıdalar, koruyucu bulunan gıdalar, yağlı besinler, kızartmalar, kan şekerinizde hızlı yükselmelere neden olup insülin hormonunuzu olumsuz etkileyen hamur işleri.

Hamile kalmadan önce özellikle b vitamini ve folik asit içeren zengin gıdalardan beslenmeye dikkat edebilirsiniz. Bunlar süt ürünleri, koyu yapraklı yeşil sebzeler, yüzey balıkları.

Vücudu Hamileliğe Hazırlama | 2

Stres Yönetimi

Stresin vücudumuzdaki tüm organları etkilediğini biliyoruz. Stres sırasında salgılanan hormonlar yumurtalıklar üzerinde etkilidir.Sağlıklı bir hamilelik süreci içinde olabildiğince sakin bir hayat yaşayın. Nefes egzersizleri ile stresinizi azaltmayı deneyebilirsiniz.

Spor

Vücudunuzdaki toksinleri atmak için en hızlı yollardan biri terlemektir. Spor ile hem stres yönetimine katkı sağlayabilir. Hemde hamilelikte alınması muhtemel kilolardan önce fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Ağır olamayan yağ yakma ve sıkılaşma konusunda etkili sporlar yapabilirsiniz.