Yumuşacık kemikleri ve hassas ciltlerine özen gösterilmeli, temizlik ve bakımları sağlıklı ürünlerle yapılmalıdır. Bebeklerin cildi daima temiz ve kuru olmalıdır. Pişik, alerji ya da tahriş olmaması için gün içerisinde sık sık bakım ve temizlikleri yapılmalıdır.

Bebek bezlerini seçerken, kuruluk hissi veren ve hava alan yüzey olmalarına özen göstermelisiniz.

Yeni Doğan Bebek Bakımında Önemli Detaylar | 1

Bebeklerde Alt Değişimi Nasıl Yapılır?

Yeni doğan bebeklerde pişik, sık görülen bir durumdur. Özellikle ilk haftalarda popolarının yalnızca ılık su ve pamukla temizlenmesi gereklidir. Yeni doğan bebekler için üretilen ıslak havlular, alkolsüz, paraben içermeyen, kokusuz ve hassas ciltlere uygun nitelikte üretilir. Islak havlu kullanmalı, ilerleyen aylarda ıslak mendil kullanımı tercih edebilirsiniz.

Bebeklerde Göbek Kordonu

Yeni bebek bezlerinde bulunan göbek oyuntulu modeller, göbek düşene kadar bebeğin rahat etmesini sağlar. Yeni doğan bebeklerde göbek bağı, 5 ila 10 arasında bazen iki haftaya kadar sürmektedir. Göbek kordonu bakımı için doktor önerilerine uyulmalıdır. Göbek düşene kadar da bebek banyosu yapılmaz.

Yeni Doğan Bebek Bakımında Önemli Detaylar | 2

Göbek bakımının yapılması, enfeksiyon risklerinin önlenmesini sağlar. Ilk banyolarında ise aşırı derecede yıkamaya gerek olmamakla birlikte ılık suya sokup çıkarmak yeterli olabilir.

Bebek bakımı yapılmadan önce mutlaka eller yıkanmalı, steril şekilde bebeğin cildine dokunulmalıdır. Emzirme sırasında pozisyonu, baş ve sırt rahatlığı, gazının çıkarılması ve pamukçukların temizlenmesi önem taşır. Emzirme sonrası göğüslerin steril edilmesi de önemlidir.

Yeni Doğan Bebek Bakımı Tıklayın !