Anne sütü, oluşum, hazırlanma ve iletim sistemiyle mucizevi bir besindir. Hamilelik sürecinde süt damarlarının oluşmaya başlaması ve bebeğin doğumuna kadar geçen süreçte en ideal kıvamına getirilen anne sütü, bebeklerin hayata başlaması ve sağlıklı şekilde devam edebilmesi için zengin içeriklerle oluşuyor.

İlk 6 ay yalnızca anne sütü verilir, sonrasında beslenme alışkanlıkları yavaş yavaş başlar. Genellikle 1 yaşına kadar emzirilir fakat yemeklerle birlikte 2 yaşına kadar emzirilmesi önerilir.

Yeni Doğan Bebekler İçin En İdeal Besin | 1

Anne Sütünün Yararları

Anne sütü; kıvam, ısı ve bileşen değerleri bakımından dünyada olan hiçbir besin maddesinde bulunmayan özel formüller içerir. Bebeğin ilk doğduğunda ve ilk emzirmede kolostrom adı verilen salgı, vücut sistemlerinin ideal biçimde çalışması için çok özel bileşenler içerir.

Pek çok kadın bu ilk salgıyı, cilt güzellikleri için kullanır. Bu, bebeklerin sağlığı için hazırlanmış ilk gıdadır ve bebeğinizindir.

Bakteri, virüs ve mikroplara karşı donanımlı bir koruma sağlayan anne sütü, bebeğin sağlıklı gelişimi için antikorlar içerir. Sindirim sisteminin oluşmasına ve gelişmesine yarar sağlar.

6 ay sadece ve sadece anne sütü veren var mıdır? Tıklayın !

6.ay Ek gıda Başlangıç Tıklayın !

Bebek Yoğurdu Tarifi Tıklayın !

Anne sütünü hiç veremeyenler. Tıklayın !

Bebeklerimiz için Ek Besin Öneri ve Tarifleriniz Tıklayın !

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı? Tıklayın !