Bebeğinizi kucağınıza aldınız, oldukça heyecanlı olmalısınız? Peki ya yeni doğan bebeğinizi nasıl beslemeniz gerektiğini biliyor musunuz? Panik yapmayın hanımlar açıklıyoruz..

Biliyoruz ki bebek en değerli parçanız. Dünyaya getirdiğiniz andan itibaren tüm sorumluluğu size ait. Anne olarak bebeğiniz için en iyisini yapmak istersiniz. İşte bu noktada bebeğinizi daha iyi besleyebilin diye yeni anneler için birkaç öneri paylaşmak istiyoruz.

Yeni Doğan Bebeklerin Beslenmesi İçin Öneriler

Okan Üniversitesi Hastanesi Neonatoloji – Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Şenol Bozdağ, yeni doğan bebeklerin beslenmesi için önemli önerilerde bulundu.

Yeni Doğan Bebeklerin Beslenmesi İçin Öneriler | 1

İlk Yarım Saatte Emzirme

Yeni doğan bebek bakımı kabul edelim ki kolay değil. Ancak anneler bu konuda sabırlı ve bilinçli olursa sorunsuz bir şekilde bu süreç atlatılır. Yeni doğan bebeğinizi ilk yarım saatte emzirmeniz gerekiyor. Çünkü biliyorsunuz ki bebeğiniz sürekli uyuma modunda olduğu için uykuya dalmak isteyecek. Yeni doğan bebeği uyandırmak ta kolay değil haberiniz olsun!

Yeni doğan bebekler ilk zamanlarda 2-3 saatte bir emzirilmesi gerekiyor. Eğer bebeğinizin uyuma saati 3-4 saati geçerse mutlaka uyandırıp emzirin. Yeni doğan bebeğiniz 2-3 haftalık olduğunda artık kendi kendine acıkmaya başlayacak.

Yeni Doğan Bebeklerin Beslenmesi İçin Öneriler | 2

Gaz Sorunları Olabilir

Çoğu annenin şikayet ettiği noktalardan biri sütüm bebeğime yetmiyor düşüncesi. Uzmanımıza göre bebeğe doğru pozisyon verilirse sütün az, yetmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Anne adaylarının bu süreçte dikkat etmesi gereken nokta bol miktarda sıvı alması.

Yeni doğan bebeğiniz zamansız ağlıyorsa nedeni gaz sancısı olabilir. 4-6 hafta arasında bu sorunu daha da artabilir. Peki ya ne zaman gaz sancısı geçiyor diyorsanız hemen açıklayalım; 3-4 aylık olduğunda bu sorunun azaldığını göreceksiniz. Anne olarak siz de gaz yapan yiyeceklerden uzak durmanız gerekiyor.

Yeni Doğan Bebeklerin Beslenmesi İçin Öneriler | 3

Yeni doğan bebeklerin beslenmesi hakkında sizin sormak istedikleriniz neler?