Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Emzirme Haftası dolayısıyla bu sene Anne Bebek Dergisi İstanbul’daki on AVM’de bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. 1-7 Ekim tarihleri arasında sürecek stand çalışmalarıyla sadece anne adaylarına, annelere, babalara değil, toplumdaki her kesime emzirmenin ve anne sütünün önemi ve gerekliliği anlatılacak. El ilanları, bu haftaya özel basılan Anne Sütü Dergisi dağıtılacak. Ayrıca her AVM’de konunun uzmanları sağlık toplantıları gerçekleştirecek.

Anne sütü; bebeğin ilk aşısı, yaşayan sıvı, mucizevî besin, bebeğe verilebilecek en değerli armağan… Bu tanımlamalar sayfalarca yazılabilir ve herkes anne sütünün önemi konusunda hemfikir. Ancak bu hemfikirlilik yaşamın gerçekleri ile nedense her zaman örtüşmüyor. Bilgi eksikliği, yanlış yönlendirmeler bebekleri, anneleri sonuç olarak toplumu ciddi problemlerle karşı karşıya bırakıyor.

Türkiye’de her yıl 1 milyon 300 bin bebek doğuyor. Doğum yapan annelerin neredeyse tamamı bebeklerini emzirmekten yana. Hatta ilk aylarda emzirme oranları daha yüksek. Ama günler içinde bu oran genel olarak düşüyor. Bunda da emzirme sırasında yapılan hatalar ve çevreden gelen yanlış bilgiler önemli etken oluyor.

Bu gerçeklerden hareketle 10 yıldır Emzirme Haftası Etkinlikleri organize eden Anne Bebek Dergisi bu sene çalışmalarını iki aşamada gerçekleştiriyor.

AVM’lerde açılacak Anne Sütü Standları ile “İlk 6 ay anne sütü” sloganı en geniş kesime ulaştırılacak. Ayrıca her AVM’de ayrı düzenlenecek sağlık toplantılarında çocuk sağlığı uzmanları emzirmenin ve anne sütünün önemini anlatacaklar. Ayrıca Emzirme Haftası’na özel çıkarılan ve Anne Bebek Dergisi’nin hediyesi olan Anne Sütü Dergisi ücretsiz olarak bu standlarda dağıtılacak. İstanbul genelindeki özel hastanelere de Anne Sütü Dergisi ücretsiz olarak dağıtılacak.

“İlk 6 ay anne sütü!” sloganını taşıyan posterler ise bedelsiz olarak İstanbul yoğun olmakla birlikte Türkiye genelinde hastanelere, yerel yönetimlere, ulaşım araçlarına, anne bebek mağazalarına vs. asılmak üzere gönderilecek.

Emzirme Haftası etkinlikleri Anne Bebek Dergisi’nin sosyal sorumluluk çalışmalarından biri hatta ilki. 10 yıldır anne sütü ve emzirme ile ilgili çalışıyoruz. 1-7 Ekim Emzirme haftasında 10 yıldır farklı projelerle “İlk 6 ay anne sütü” mesajını topluma ulaştırmaya çalışıyoruz. Yapılan araştırmalar son 10 yıldır Türkiye’de anne sütü ile büyüyen çocukların sayısında artış olduğunu göstermekte. Çorbada bizim de tuzumuz varsa ne mutlu…

Bebeklerin en temel hakkı anne sütü ile beslenmektir. Anne sütü ile beslenen bebeklerin sayısı arttıkça daha sağlıklı nesillerin yetişeceği, toplumun sağlık ve yaşam kalitesinin artacağı açıktır.

Yapılan araştırmalar; emzirememenin nedenleri arasında anneyi etkileyen yanlış yönlendirmelerin önemli bir yer tuttuğunu göstermekte. Sadece annenin değil, çevresinin de bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu yüzden “ilk 6 ay sadece anne sütü” mesajını herkese ulaştırmamız önemli. Bu mesajın ulaştırılmasında sizlerinde desteğini bekliyoruz.

Çalışma yapılacak AVM’ler ve sağlık toplantılarının tarihleri

1 Ekim Cuma Astoria saat :12:30/ 13:30
1 ekim Cuma Profilo saat: 14:30/ 15:30
2 Ekim Cumartesi Historia saat: 12:30/ 13:30
3 Ekim Pazar Town Center saat: 12:30/ 13:30
3 Ekim Pazar Carousel saat: 14:30/ 15:30
5 Ekim Salı Optimum saat: 12:30/13:30
5 Ekim Salı Palladium saat: 14:30 / 15:30
6 Ekim Çarşamba Metroport saat: 12:30/ 13:30
6 Ekim Çarşamba Airport saat:14:30/15:30
7 Ekim Perşembe 212 Power Outlet saat: 12:30/ 13:30