Tütü etekler, elbiseler son senelerde çok moda, sağımız solumuz önümüz arkamız her yer tütü! Bebek tütü resimli anlatım makalemizde resimlerle bu eteğin yapılışını anlattık. Yapmanız gereken şey çok çok basit, manifaturacıdan tül kumaş, tuhafiyeden lastik alın bildirdiğimiz ölçülerde kesin, lastiği bebeğinizin beline göre
kesip birleştirdikten sonra dizinize geçirin ve tülleri tek tek lastiğe düğümleyin! İsterseniz yaptığınız bu etekleri sevdiklerinize hediye edin, dilerseniz de
internette satışa başlayıp nafakanızı çıkarın, kolay ve zevkli!:)

[youtube id=”nBrGyKCP7YU” width=”600″ height=”350″]

Malzemeler
Tütü yapmak için tül kumaş. Pembe, mor, sarı, kırmızı, dilediğiniz renklerde kullanabilirsiniz, tütü etek yapacağınızı kumaş satana yere bildirin, kumaş seçiminde size yardımcı olacaklardır.
Saten kurdele
Makas
Bel lastiği
Mezro

Yapılışı
1.adım

Bebeğinizin belini mezroyla ölçün ve aldığınız ölçüden 2,5 santim daha az olacak şekilde lastiği kesin. Mesela bebeğinizin beli 35 ise lastiği 32,5 kesin. Veya bebeğiniz nasıl rahat edecekse lastiği o ölçüde tutun.

2.adım
Lastiğin uçlarını dilerseniz yapıştırarak dilerseniz ise dikerek birleştirin.

3.adım
Bebeğinizin beline mezroyu tutup, bacaklarına doğru uzatın ve istediğiniz etek boyutunu belirleyin. Mesela etek boyunun 20 cm olmasını istiyorsanız uzunluğu 40 santim, eni 7 cm olan tüller kesin. (en ve boyda dilediğiniz ölçüyü kullanabilirsiniz, hatta boyu farklı tüllerde kesebilirsiniz)

4.adım
Bel lastiğini dizinize geçirin ve tülleri tek tek düğümleyin, resimler size yardımcı olacaktır.
İşte hepsi bu!

Tütü Elbise Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım Tıklayınız

 

bebek_tutu_1 bebek_tutu_2 bebek_tutu_3

Bebek Tütü Modelleri Önerileri Tıklayınız

bebek_tutu_4 bebek_tutu_5 bebek_tutu_6 bebek_tutu_7 bebek_tutu_8 bebek_tutu_9 bebek_tutu_10 bebek_tutu_11bebek_tutu_12