Bebeklerde balgamlı öksürük bitkisel çözümlerle de tedavi edilmektedir. Bebeklerde balgamlı öksürük nasıl geçer? Ne iyi gelir? Etkili çözümleri bu makalede açıklıyoruz.

Bebeğin balgamlı öksürüğüne çare aramak, birçok anne babanın başına gelmiş bir durumdur. Bebekler, üst solunum yollarında enfeksiyon meydana geldiğinde, bronşlardan çıkan mukusu atmaya çalışır. Bronşlardan çıkan mukus ise balgam olarak adlandırılır. Aslında bu, bebek de olsa vücudun geliştirdiği bir savunma mekanizmasıdır. Bu tip durumlarda doktorunuza başvurarak gerekli tedaviyi uygulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, eğer ki emziren bir anneyseniz, bebeğinizi daha çok emzirmeniz önerilmektedir.

Bebeklerde Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir? Bitkisel Tedaviler | 1

Balgamlı Öksürüğü Önlemede Emzirmenin Önemi:

Bebeklerde balgamlı öksürük burun akıntısı gibi şikayetler, üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişir. Eğer ki emziren bir anneyseniz, yapmanız gereken en önemli şey bebeğinizi daha çok emzirmek olacaktır. Anne sütü bebeğinizin bağışıklığını güçlendirecek en önemli besindir. Üstelik sıvı yapısıyla, bebeğinizin boğazını nemli tutar. Bebeklerde balgamlı öksürük bitkisel çözümlerle de tedavi edilmektedir. Ancak elbette akla ilk gelen çözüm anne sütü olmalıdır.

Bebeklerde Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Şeyler:

Bebekler yetişkinlere göre çok daha hassastır ve tedavileri özenle gerçekleştirilmelidir. Kimyasallardan uzak durmak adına bebeğinize bitkisel ve doğal tedavi yöntemleri uygulamanız tavsiye edilmektedir. Balgamlı öksürük için bebeğinize uygulayabileceğiniz tedaviler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Bebeğin odasında buhar makinesi kullanarak, balgamın daha kolay atılmasını sağlamak
  2. Organik okaliptüs yağını, bebeğin göbeğine ve sırtına birkaç damla sürmek
  3. Serum fizyolojik adı verilen tuzlarla 3-5 kez burnunu nemlendirmek
  4. Zeytinyağı, biberiye yağı, adaçayı yağını karıştırıp bir cezvede kaynatmanız ve ardından ılıttıktan sonra bebeğinizin karnına ve sırtına masaj yapmanız.
  5. Ilıtılmış keki yağını sırta ve karna masaj yoluyla sürmek

Bebeklerde Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir? Bitkisel Tedaviler | 2

Bebeklerde balgamlı öksürük nasıl geçer sorusuna verilebilecek birçok cevap vardır ancak bu yöntemleri doktorunuza danışmadan uygulamanız önerilmez. Üstelik bebeğiniz kaç aylık olduğu da uygulanacak tedavide önem taşıyacaktır. Her yöntemi uygulamak bebeğinize zarar verebilir. Özellikle çok baharatlı ve katı şeyleri yedirmekten kaçınınız, öncelikle doktorunuza danışınız. Bebeklerde balgam masajı gibi yöntemler daha risksiz ve etkilidir. Bu sayede, bebeğinizin sırtına yağlarla masaj yapıp onu rahatlatabileceğiniz gibi, bir şeyler yedirme riskinden de uzak kalabilirsiniz.

Bebeklerde balgamlı öksürüğü geçiren doğal tarifler

Bebeklerde balgamlı öksürük oldukça yaygın bir durumdur ve özellikle kış aylarında sıkça görülür. Bu öksürük, özellikle bebeklerde nefes almayı zorlaştırabilir ve bebeğin rahat uyku uyumasını engelleyebilir. Ancak, doğal yollarla balgamlı öksürüğü geçirmek mümkündür. İşte bebeklerde balgamlı öksürüğü geçiren doğal tarifler:

  1. Tuzlu su buharı

Tuzlu su buharı, balgamın yumuşamasına ve bebeğin öksürük ile beraber balgamı daha kolay atmasına yardımcı olabilir. Bunun için, bir tencereye su kaynatın ve birkaç kaşık tuz ekleyin. Bebeğinizin odasına bu buharı yayın. Bu işlemi uyku öncesi yapmak daha etkili olacaktır.

  1. Ballı süt

Balın doğal antibakteriyel özellikleri sayesinde, bal ile yapılan bir süt karışımı, bebeğin balgamlı öksürüğünü hafifletmeye yardımcı olabilir. Bunun için, 1 bardak sütü ısıtın ve içine 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Bebeğinize yavaş yavaş içirin.

  1. Zencefil çayı

Zencefil, doğal bir anti-enflamatuar özelliğe sahiptir ve öksürüğü azaltmaya yardımcı olabilir. Zencefil çayı, balgamı yumuşatarak bebeğin öksürükle birlikte balgamı daha kolay atmasına yardımcı olabilir. Bunun için, 1 dilim zencefil ve 1 tatlı kaşığı balı 1 bardak sıcak suya ekleyin ve karıştırın. Bebeğinize yavaş yavaş içirin.

  1. Buhar odası

Bebeğinizin odasına buhar odası koyarak, bebeğin öksürüğü hafifletilebilir. Buhar, balgamın yumuşamasına ve daha kolay atılmasına yardımcı olabilir. Buhar odasına, sıcak suya eklediğiniz birkaç damla mentol veya eukaliptüs yağı da ekleyebilirsiniz. Ancak, buhar odasında bebeğinizin sürekli kalmamasına dikkat edin.

  1. Kırmızı biber

Kırmızı biber, doğal bir anti-enflamatuar özelliğe sahip ve öksürüğü azaltmaya yardımcı olabilir. Bebeğinizin yediği yiyeceklerde kırmızı biber kullanarak, balgamı yumuşatabilir ve öksürüğü hafifletebilirsiniz. Ancak, bebeğinizin alerjisi varsa veya kırmızı biberi sindiremiyorsa bu yöntemi kullanmaktan kaçınmalısınız. Kırmızı biberi bebeğinizin yemeklerine yavaş yavaş ekleyin ve etkisini gözlemleyin.

  1. Nemlendirici

Bebeğinizin odasına nemlendirici koyarak, balgamın yumuşamasına ve öksürüğün hafiflemesine yardımcı olabilirsiniz. Nemlendirici, bebeğin nefes almasını kolaylaştırır ve öksürükle beraber balgamı daha rahat atmalarını sağlar.

Bu doğal tariflerle beraber, bebeğinizi bol sıvı tüketmeye teşvik etmek, öksürük sürecini hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, bebeğinizi riskli durumlardan uzak tutarak, öksürükle beraber oluşabilecek komplikasyonların önüne geçebilirsiniz.

Ancak, bebeklerde balgamlı öksürük ciddi bir durum haline gelebilir. Eğer bebeğinizin öksürüğü 3 günden daha uzun süredir devam ediyorsa veya öksürük ile birlikte ateş, halsizlik, nefes darlığı gibi semptomlar da varsa, mutlaka doktorunuza başvurun. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek, uygun tedavi yöntemlerini önerir.

İlgili konular;

Bebeklerde Balgamlı Öksürük Ve Hırıltı Nasıl Geçer Tıklayın !

Bebeklerde Boğaz Ağrısı ve Balgamlı Öksürük Tıklayın !

Doğal Öksürük Geçiren Karışım Tıklayın !

Bebeklerde Bronşit ve Soğuk Algınlığı Tıklayın !

Bebeklerde Aşı Sonrası Yükselen Ateş Ne Kadar Sürer? Tıklayın !