Bebeğin en zor dönemlerinden biri bebeklerde diş çıkarma evresidir. Bebeklerde diş çıkarma ağrısı nasıl geçer? makalemiz bebeğinizin diş çıkarma ağrısını rahatlatan çözüm önerilerini size sunuyor.
bebeklerde_dis_cikarma (1)
Masaj
Diş çıkaran bebekleri en rahatlatan şeylerden biri temiz parmağınızla diş etlerine hafif bir masaj uygulamanızdır. Elma sirkesini suyla karıştırıp seyreltin bebeklerinizin ağrısı dinecektir. Ağrayan yerlere medine hurması sürmekte ağrıyı alacaktır.

bebeklerde_dis_cikarma (2)Soğuk Bez
Buzdolabına bir parça temiz bez koyup soğutun, bunu anne sütüne, suya veya papatya çayına batırıp bebeğinizin diş etlerine masaj yaparak sürün, bebeğiniz rahatlayacaktır.

bebeklerde_dis_cikarma (3)Soğuk Gıdalar
Bebeğiniz katı gıdalara geçtiyse, ona soğuk elma sosları, yoğurt vererek ağrısını rahatlatabilirsiniz. Yalnız bunda dikkat etmeniz gereken yedirdiğiniz gıdaların çok soğuk olmamasıdır. Şayet bebeğinizin bağışıklığı zayıfsa ve kolay hasta oluyorsa bu yöntem sizin için değildir.

 

bebeklerde_dis_cikarma (4)Banyo
Çocuğunuza yaptıracağınız, ılık bir duş bebeğinizin ağrısını hafifletebilir.

bebeklerde_dis_cikarma (5)Soğuk Kaşık
Buzdolabında soğutacağınız bir çay kaşığı ( buzlukta değil) kurtaracınız olabilir!
Bebeğinizin diş etlerine kaşığın arkasını kullanarak masaj yapın.

Bebeklerde Diş Çıkarma Hakkında Herşey Makalemizi Okumak İçin Tıklayınız 

bebeklerde_dis_cikarma (6)Soğuk Diş Kaşıyıcı
İçi sıvı dolu kaşıyıcınızı 15-20 dakika dolapta tutun ve bebeğinize bunu verin, çiğnesin.

bebeklerde_dis_cikarma (7)Bebek Diş Jeli
Doktorunuza danışarak kullanacağınız benzoken, bella – donna bitkisi, paraben ve boya içermeyen bebek diş jelleri bebeğinizin ağrısını kesmekte etkili yöntemlerdendir.

bebeklerde_dis_cikarma (8)Peluş Oyuncaklar
Bebeğinizin çiğneyebileceğiniz yumuşak, organik peluş oyuncaklarda ağrıyı kesmek için etkili yöntemlerdendir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.