Bebeğinizi bir türlü uyutamıyorsanız bebekleri uyutmanın püf noktaları yazımız işinize yarayabilir hanımlar!

Eve yeni gelen bebeğinize uyku düzeni kazandırmak elbette kolay değil. Ancak sabırlı olup uygulayacağınız birkaç püf noktayla bebeğinizi mışıl mışıl uyutmanız mümkün. Nasıl mı? Haydi bakalım birlikte göz atalım hanımlar! :)

Bebekleri Uyutmanın Püf Noktaları | 1

Bebekleri Uyutmanın Püf Noktaları

Bebeğinizin kolay uyumasını istiyorsanız öncelikle bebeğinizi doğru anlamanız gerekir. Sizlerle paylaşacağımız püf noktalarla bebeğinizi yatağa koyduğunuz anda uyutabilmeniz mümkün!

-Bebeğinizi sallamayı alışkanlık haline getirmeyin. Bebeğinizin başka sorunları yoksa diğer sorunu uykusuzluk olabilir. Bu nedenle bebeğinizi yatağa sallamadan koyma rutinleri yapın.

-Yeni doğan bebeklerde emme alışkanlıkları yoğun olduğundan dolayı emzikle daha kaliteli uyku sunabilirsiniz. Ancak emzik ilk 4 ay etkili olabilir. Çünkü bebeğiniz 4 ay bittikten sonra ağzından düşeceği için uykusu bölünebilir.

-Bebeğinize uyku düzeni oluşturmak istiyorsanız bebeğinizi kendi odasında uyutmaya alıştırın. Bebeğinizin beşiğini odanıza almış olabilirsiniz ama daha sonra o düzeni değiştirmeniz zor olabilir.

-Bebeğiniz büyümeye başladıkça gündüz uykularını azaltmaya çalışın. Aksi halde bebeğinizin uyku düzeni bozulur ve sürekli huzursuz olur. Gece kaliteli bir uyku için gündüz bebeğinizin uykusunu zamanla azaltmaya çalışın.

Sizin önerileriniz neler?