Evde oyuncak yapımı serimize devam ediyoruz. Peluş oyuncak yapımı resimli anlatım makalemizde aşama aşama peluş oyuncak nasıl yapılır? konusuna yer verdik. Bu peluş kuzuyu çocuğunuz çok sevecek!
Malzemeler
1- Polar çorap
2- Pamuk düz renk beyaz çorap
3- Siyah düğme veya boncuk
4-İplik
5-Elyaf
6-Makas
7-Kalem

Yapılışı
Kafa yapmak için düz renk beyaz çorapın ayak kısmından 10-15 cm olarak kumaşı kesin( bu boyut size kalmış daha küçük veya daha büyük yapabilirsiniz)
İçini elyafla doldurun. Çorabın kenarlarından iğne iplikle geçip, ipi gerin.

Elyaflı çorabı ayak ucuna kadar polar çorabın içine geçirip, dikin.

Gözlerine boncuk, ağız burun kısmına iplik dikin.

Resimde görüldüğü gibi çorabı bu şekilde kesip, beden, el, ayak kısımlarını elyafla doldurun, ve tüm parçaları birleştirin.

İlgili Konular

Evde Yapabileceğiniz Oyuncaklar İçin Tıklayınız

Oyuncak kalıpları İçin Tıklayınız

pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_1 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_2 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_3 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_4 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_5 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_6 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_7 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_8 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_9 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_10 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_11 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_12 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_13 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_14 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_15 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_16 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_17 pelus_oyuncak_yapimi_resimli_anlatim_18